Formule 1

Xclusief - Red Bull Junior Rocco Coronel viel op bij Helmut Marko: “Toen wist ik dat het goed zat”

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 september 2024 10:58

EEMNES - Het Red Bull Junior Team heeft Rocco Coronel aangekondigd als de nieuwe coureur voor het talentenprogramma. De dertienjarige karter, zoon van begenadigt autocoureur Tom Coronel en Paulien Zwart, is al jaren te bewonderen op de internationale kartbanen en viel ook op bij Red Bull.

Rocco Coronel Red Bull Tom Coronel

Rocco is met zijn dertien jaar de jongste toevoeging aan het Red Bull Junior Team. Gedurende zijn jaren in de karting heeft hij al veel mooie, knappe en opvallende prestaties geleverd. In 2021 won hij zijn eerste titel in de kartsport. Dit deed hij met het team van Sign Mind van Bjorn Bakker bij de Mini’s in het GK4-kampioenschap.

In 2023 maakte hij de overstap naar de internationale karting-scene, in de X30 Junior-klasse. Met Victory Lane vierde werd in de WSK Champions Cup. In de IAME Euro Series reed hij met 59 punten achter zijn naam knap naar de derde positie in het kampioenschap. Hoewel hij tegenslag kende in de WSK Final Cup, waar op extreem jonge leeftijd zijn debuut maakte in de OK Junior, sloeg hij terug door in de X30 Junior het sterk bezette Franse IAME-kampioenschap op zijn naam te schrijven.

Red Bull Junior Team Rocco Coronel
Rocco Coronel eerder dit jaar na zijn dominante zege in Valencia, eerder dit jaar

Dit jaar maakte hij zijn full-time debuut in de OK Junior. In één van zijn eerste weekenden domineerde hij de Champions of the Future-ronde in Valencia door onder kletsnatte omstandigheden de concurrentie ver achter zich te laten. In de finale van het EK in het Franse Val ‘D Argenton deed Coronel Jr. het onmogelijke. In de finale startte hij vanaf de negentiende positie, maar klom op richting een sensationele derde positie. Rocco denkt dat hij zich in deze races in de kijker heeft gereden bij Red Bull. Onlangs maakte Coronel grote indruk tijdens de shoot-out van Red Bull in Spanje, Jerez.

"Ze hebben me gevraagd om een test te doen in Jerez voor de Red Bull Driver Search", vertelt Rocco in gesprek met RaceXpress. "Het was echt bedoeld om te kijken hoe iedereen zich gedroeg en presteerde. Tijdens die test was ik gewoon heel constant en snel. Ik bleef me steeds maar verbeteren, en ik denk dat ze dat opviel."

Rocco Coronel Tom Coronel Red Bull

Zijn zelfvertrouwen en rustige houding vielen op bij het team van Red Bull. "Ik zei tegen mezelf: 'Je moet gewoon gas geven en pushen.' Gelukkig ging het goed en heb ik laten zien wat ik kan."

Na een gesprek tussen vader Tom en Helmut Marko liep Rocco naar Marko toe om hem te bedanken: “Ik wilde dat hij wist dat ik erg dankbaar ben voor deze kans. Ik had toen al wel een goed gevoel. Toen hij zei: ‘Je moet er wel alles voor doen’, wist ik zeker dat het goed zat.”

Als onderdeel van het Red Bull Junior Team krijgt Rocco veel ondersteuning, training en begeleiding om zijn vaardigheden te ontwikkelen. Met deze toevoeging treedt Rocco Coronel in de voetsporen van grote namen als Carlos Sainz, Daniel Ricciardo en grootheden als Sebastian Vettel en Max Verstappen.

Voor Rocco is dit pas het begin van zijn avontuur met Red Bull. "Ik ga mijn uiterste best doen. Dit is een droom die uitkomt, maar het is nog maar het begin. Maar ik ben er klaar voor!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS