Formule 1

Verstappen blikt vooruit op wedstrijd in Baku: 'Zaak om snel vorm terug te vinden'

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 september 2024 15:00

Max Verstappen is naarstig op zoek naar weer eens een overwinning in de Formule 1, zijn laatste zegetocht dateert van de Grand Prix in Spanje, op 23 juni. Komend weekend trekt de Nederlander ten strijde in Baku, tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan. Gezien het feit dat Lando Norris met rasse schreden dichterbij komt in het kampioenschap, is het zaak dat Verstappen een goed resultaat noteert. In een persbericht van zijn team, Red Bull Racing, blikt hij vooruit.



De drievoudig wereldkampioen Formule 1 mocht vorige week genieten van een klein beetje rust, maar er is desondanks keihard doorgewerkt. “Ik ben vorige week teruggegaan naar de fabriek om in de simulator te zitten in voorbereiding op de aanstaande double-header”, vertelt Verstappen. Na de race in Baku, staat in het daaropvolgende weekend meteen de wedstrijd in Singapore op de planning.

Verstappen heeft zich inmiddels al enige tijd niet van zijn beste kant laten zien, dit komt voornamelijk door balansproblemen aan boord bij de Nederlander. De RB20 blijkt bij tijd en wijle een onwillige auto. Toch laat Verstappen zich niet uit het veld slaan. “Monza was een zware race. We willen altijd competitief zijn, het is ons doel om de vorm weer zo snel mogelijk terug te vinden. Het team heeft hard gewerkt om de problemen die we hebben ontdekt aan de auto, op te lossen.”

In Monza werd de laatste Europese race van het seizoen verreden, de coureurs zullen nu de wereld overvliegen voor de laatste acht races van het seizoen. De focus ligt bij Verstappen nu volledig op de wedstrijd in Baku, hij hoopt een goed resultaat te kunnen noteren. “We zijn nu weer begonnen met de flyaways, allereerst wacht ons de wedstrijd in Baku. Het is altijd een interessant circuit om op te rijden; het is een stratencircuit met lange rechte stukken. We zijn er klaar voor en we gaan zien wat het weekend brengt”, besluit Verstappen zijn statement.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS