Formule 1

Max Verstappen in niemandsland: "We konden niet op volle motorkracht rijden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 september 2024 17:03

Max Verstappen kon tijdens de Grand Prix van Italië niet op volle kracht rijden vanwege een motorprobleem. Dit heeft de regerend wereldkampioen in de hoogste klasse van de autosport onthuld.

Max Verstappen en Helmut Marko Red Bull Racing F1


Verstappen eindigde als zesde en zag zijn voorsprong in het kampioenschap slinken tot 62 punten op Lando Norris (huidige stand in WK Formule 1). De Nederlander was gefrustreerd over het verloop van het weekend. "Qua positie hebben we eruit gehaald wat erin zat, maar niet qua aanpak van de race", vertelde hij aan Sky Sports F1.

"Ten eerste was het tempo niet sterk genoeg. We hadden een slechte pitstop en qua strategie hebben we het niet geoptimaliseerd. We konden ook niet op volle motorkracht rijden vanwege een probleem. Dat helpt ook niet. Al met al was het gewoon een slechte race."

Verstappen denkt niet dat het gebrek aan motorvermogen de belangrijkste factor was in de teleurstellende prestatie. "Het zou nog steeds een slechte race zijn geweest, maar misschien waren we iets competitiever geweest. Nu zaten we in niemandsland en reden we onze eigen race", aldus de drievoudig wereldkampioen F1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS