Formule 1

McLaren balanceert op dun koord in titelstrijd: "We vechten tegen Max Verstappen, dus..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 september 2024 12:40

McLaren staat voor een lastige keuze in de strijd om het Formule 1-kampioenschap. Teambaas Toto Wolff van Mercedes ziet dat het team worstelt met de vraag of ze teamorders moeten toepassen.

Oscar Piastri McLaren F1


Tijdens de Grand Prix van Italië had McLaren Lando Norris dichter bij Max Verstappen in het kampioenschap kunnen brengen door teamorders te gebruiken. Wolff zei hierover: "Als raceteam dat plotseling vooraan strijdt, zit je tussen twee vuren. Aan de ene kant zijn we racers zoals we racers zijn. We willen ervoor zorgen dat de beste man wint, maar aan de andere kant, wanneer het disfunctioneel begint te worden en de teamprestaties beïnvloedt, hoe reageer je daar dan op?"

Andrea Stella, teambaas van McLaren, gaf toe dat ze in de komende races wellicht Norris moeten bevoordelen. Hij stelde: "We vechten tegen Max Verstappen, dus als we één coureur willen steunen, moeten we zeker degene kiezen die in de beste positie staat."

Wolff begreep de situatie waarin McLaren zich bevindt: "Er is niemand die sport beter begrijpt dan Andrea. Hij heeft dit alles meerdere keren voor zijn ogen zien gebeuren bij Ferrari."

McLaren introduceerde voor de Grand Prix van Italië de zogenaamde 'papaya-regels', die de gedragscode voor de coureurs tijdens de race bepalen. Wolff merkte hierover op: "Dit is wanneer we begonnen met het introduceren van de regels voor betrokkenheid, en toen veranderden we de bewoording in race-intentie omdat 'regels' een te hard woord was voor de coureurs."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS