Formule 1

McLaren stopt met ontwikkeling MCL60: “Niet veel toe te passen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 augustus 2023 05:04

McLaren bracht tijdens het Oostenrijkse Grand Prix-weekend upgrades mee die goed aansloegen. Daar laat het team uit Woking het dan ook bij. McLaren laat weten dat ze stoppen met de doorontwikkeling van de MCL60.

Andrea Stella

In Oostenrijk eindigde Lando Norris op de vierde positie, tot dan veruit de beste prestatie van het seizoen. De twee races die daarop volgde, eindigde Norris op de twee positie. In België scoorde Oscar Piastri zijn eerste podium in de vorm van een tweede plek in de sprintrace. Direct na het Grand Prix-weekend op het circuit van Spa-Francorchamps maakte teambaas Andrea Stella bekend de ontwikkeling van de 2023-auto te stoppen: “We stoppen met werken aan de oude auto zodra we de windtunnel van Toyota verlaten, we laten de oude auto niet in de nieuwe windtunnel rijden”, begint hij. “Er zijn dingen waaraan we werken voor de auto van dit jaar, die relevant voor volgend jaar zijn. Maar het model van dit jaar zal niet in de nieuwe windtunnel worden geplaatst. De nieuwe windtunnel krijgt alleen het model van volgend jaar”, wordt hij geciteerd door Gpblog.

“Er is niet veel dat je kunt ontwikkelen wat toe te passen is op de auto van dit jaar, omdat de dingen erg met elkaar verweven zijn. Dus het is erg moeilijk om dan iets te hebben wat werkt. Je kunt overwegen om een onderdeel te testen op de huidige auto. Maar zelfs daarvoor geldt; iemand moet het voorbereiden, tekenen, produceren en allemaal nu we bezig zijn met de auto van volgend jaar. Dus ik acht dat onwaarschijnlijk”, aldus Stella.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS