Karting • Iame X30 Euro Series

Never a dull moment! Karttopper Jim Ringelberg wint en giet champagne in overall Thierry Delre

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 augustus 2024 07:33

GENK - Opnieuw een klinkende zege voor Jim Ringelberg in de IAME Benelux Series. Dat was geen grote verrassing, maar wat de winst zo waardevol maakte, is dat hij dat presteerde in een testchassis van TD Racing Kart. Inmiddels heeft de veertigjarige coureur uit Hoogvliet zoveel punten gepakt in de X30 Master Senior Cup dat de titel hem eigenlijk niet meer kan ontgaan. Daarnaast won hij een ticket voor deelname aan de IWF, het officieuze WK voor IAME-coureurs in Valencia. Never a dull moment met Jim Ringelberg! En op het podium moet je op je hoede zijn, want Jim is altijd in voor geintjes! Dat weet nu ook TD-teambaas Thierry Delre, die een fles champagne in zijn overall gekieperd kreeg. Dat moet een fijn gevoel zijn geweest...

Jim en Thierry champagne

“Deze keer was het echt goed”, zei een uitgelaten Jim op het circuit van Genk. “We hadden voor dit weekend een nieuw testchassis gemaakt, want we staan nooit stil natuurlijk. Ik denk dat we wel bewezen hebben dat dit concept heel goed werkt.”

Jim won twee van de drie races afgelopen weekeinde. En in de race die hij niet won, heat twee, werd hij nog altijd tweede. “Ik had een kart die mijns inziens enorm goed lag, in combinatie met een topmotor van FF Engines. We hebben laten zien dat we er dit jaar echt goed vooraan bij zitten.”

Wat heet: hij won tot dusver de meeste heats en finales, waardoor hij in principe al kampioen is. “Daarvoor hebben we genoeg punten. Wel moet ik ervoor zorgen dat ik bij de laatste ronde van het Benelux-kampioenschap geen DQ krijg. Ik ben echt heel tevreden. Dit is een goede start richting de Euro Cup in Le Mans.”

Want daarvoor heeft Jim zich inmiddels ook geplaatst. Dat, plus zijn winst in Genk zondag en zijn ticket voor de IWF in Valencia was het bewijs dat risico durven nemen, loont. Het testchassis moest zich immers nog bewijsen in wedstrijden. Toch twijfelde hij er geen moment aan het chassis in Genk in te zetten.

Jim: “We weten waar we mee bezig zijn. We wisten al dat we op de goede weg zitten. Dit resultaat bewijst dat het chassis heel goed is. We hebben het afgelopen woensdag geprobeerd. Toen voelde het al heel goed. Meteen in het diepe springen is misschien wel moedig, maar het pakte heel goed uit. Ik geef alle credits aan TD Kart en FF Engines.”

Jim Ringelberg neemt de kop bij start op Karting Genk

Hoe hij erin geslaagd is tot zo’n prachresultaten te komen zonder ooit eerder een wedstrijd had gereden op het huidige chassis? “Ik denk dat het mijn ervaring is. Ik weet hoe het moet voelen, wat goed voelt, hoe je het moet doen. Dan schakel je gemakkelijk over. Als je de finale dan met 1.8 seconden voorsprong wint, voelt dat heel goed.”

Nu wacht hem nog één ronde in de Benelux Series. Die wordt komende maand gehouden op het circuit van Mariembourg. “Daar moeten we het afmaken.” En dan naar Le Mans en Valencia. “In de Euro Cup gaan we gewoon voor de winst.” En de IWF? Zijn deelname daar is nog geen zekerheidje, stelde de sympathieke Zuid-Hollander. “Ik heb ook nog een zaak, ik moet ook nog werken.” Al twijfelde hij direct toen hij die zin uitsprak. “Met de kart die we nu hebben moeten we een goede kans kunnen maken op de winst…”

Jim Ringelberg bedankt TD Racing Kart, Thierry Delre, zijn monteur Jan en zijn trouwe fans en vrienden.

Ringelberg Touringcars
Bij Ringelberg Touringcars kunt u vanuit heel Nederland een bus huren met chauffeur. Huur een bus met chauffeur voor uw schoolreisje naar b.v. Efteling, Duinrell of Drievliet, uw personeelsuitje, bedrijfsfeest of excursie, maar ook groepsvervoer, congresvervoer, bedrijfsbezoek of een airporttransfer is mogelijk. Behalve een touringcar huren kunt u bij Ringelberg Touringcars ook een compleet arrangement of dagtocht boeken. Kijk eens op de website van Ringelberg Touringcars voor meer informatie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS