Karting • Iame X30 Euro Series

Rookie Juste Mulder geeft iedereen het nakijken in IAME Benelux Series! "Alles viel op zijn plek"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 augustus 2024 11:30

GENK - Karttalent Juste Mulder gaf afgelopen weekend zijn toch al succesvolle seizoen nog meer glans dankzij zijn mooie zege tijdens de vierde ronde van de IAME Benelux Series. De dertienjarige coureur uit Apeldoorn snelde op het circuit van Genk op overtuigende wijze naar de zege in de X30 Junioren-klasse.

Juste Mulder Victory Lane

“Ik ben echt heel blij”, sprak Juste trots. “De hele finale ging goed, en de andere races ook. Tijdens de vorige ronde van het Benelux-kampioenschap (ook in Genk, red.) werd ik tweede. De ambitie nu was een plek hoger. Alles viel op zijn plek, dus dat is gaaf. We hebben in Victory Lane echt een topteam. We hebben daarnaast een goede monteur en mede dankzij hem had ik dit weekend een erg goede afstelling.”

Dat bleek dan ook op overtuigende wijze. Want voorafgaand aan de finale had Juste al overduidelijk gemaakt dat hij de man to beat was op de Belgische piste. Ga maar na: hij werd tweede in zijn kwalificatiegroep (zesde overall) om vervolgens in de vier heats naar de tweede, eerte, derde en eerste plaats te denderen.

Die resultaten brachten hem op poleposition voor de finale. En dat nota bene als rookie in de titelstrijd. “Ik pakte daarna kopstart en reed weg”, blikte Juste terug. “Later haalde iemand me in, maar op het goede moment pakte ik hem terug. Achter me gingen ze daarna vechten en zo sloeg ik een heel groot gat. In de twee laatste rondjes kwamen ze dichterbij en in de laatste ronde zaten ze weer op mijn bumper. Maar ik kwam toch als eerste over de finish.”

Juste staat nu heel knap eerste in het kampioenschap en dus ook in het rookiekampioenschap. En dan te bedenken dat in Genk veel meer deelnemers dan normaal aan de start stonden. Dit omdat op hetzelfde circuit komend weekeinde een ronde van de Euro Series op het programma staat.

Juste Mulder van pole

In een EK-waardig veld won hij dus zowaar als rookie. “Het is een mooi uitgangspunt voor volgende week.” Want Juste doet ook mee aan die Euro Series wedstrijd. “Ik heb er heel veel zin in. Zeker nu het zo lekker gaat. Waarom het zo goed gaat, weet ik eigenlijk niet. Wel rijd ik heel veel, ik heb veel goede tips gehad van Debby (van Debsports personal training, red.). Ze helpt me om rustig in mijn hoofd te blijven. Dat lukt beter, merk ik.”

Het mooie van zijn resultaat in Genk was dat hij een steeds groter geloof krijgt in eigen kunnen. Juste: “Ja, dit is goed voor zelfvertrouwen. Hopelijk kan ik tijdens de Euro Series ook weer ver voorin eindigen!”

Juste Mulder bedankt zijn ouders, zijn monteur, team Victory Lane en zijn sponsoren.

Juste wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Altios, EuroParcs, Odido, HP, Autohopper, De Weerd Verkeersopleidingen, MAX'S Mobility, Oliehandel.nl, Wassink Autogroep, DHT Bedrijfsvloeren en Loor Legal.

Wil je weten hoe Juste het de volgende race ervanaf brengt? Volg dan de Instagram-pagina van Juste Mulder.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS