Karting • Iame X30 Euro Series

Jim Ringelberg als een komeet naar het podium in de X30 Master en trakteert monteur op een champagnedouche

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juli 2024 00:16

GENK - Jim Ringelberg deelde ook in de derde ronde van het IAME Benelux-kampioenschap een mokerslag uit aan de concurrentie in de IAME X30 Master. Hoewel de veertigjarige karter uit Hoogvliet met een nog altijd fraaie tweede plek bij de Masters net niet de overwinning behaalde, had hij wel zijn voorsprong in de titelstrijd verder uitgebreid. Inmiddels komt titelprolongatie in de buurt.

Champagnedouche als een komeet naar het podiuJim Ringelberg

“We moeten gewoon zorgen dat we er vooraan bij zitten en punten pakken”, zei de routinier met zijn welbekende brede lach. “Er doen een paar goede Franse rijders mee, zoals de wereldkampioen. Dan is het proberen dat ze tussen ons en de concurrentie blijven zitten en dat is gelukt.”

In 2023 werd Ringelberg al Benelux-kampioen. En in Genk ging hij dus weer vrolijk verder. Jims snelheid op zijn TD Kart was zoals altijd uitstekend. In de kwalificatie denderde hij naar de tweede tijd. “Dat was super. We hebben aan de hand van mijn feedback een nieuw type kart gemaakt bij TD Racing Kart. De kart ligt echt enorm goed op de baan.”

Dat resulteerde erin dat Jim in de eerste heat tweede werd. Ook in de tweede heat was de ervaren coureur snel. Er viel een beetje regen en daar wist Jim wel raad mee. “Op ervaring ben ik naar P1 gereden. Daarna mochten we in de finale als eerste starten. In het eerste deel van de wedstrijd reden we ook op de eerste plek. De rondetijden waren super. Aan het eind van de race zag ik in mijn ooghoeken Fabris, de wereldkampioen van twee jaar geleden, opduiken.”

Hij vervolgde: “Hij dook in de laatste bocht in de binnenkant. Ik had hem wel verwacht, en ook kunnen opvangen, maar moest ik dan dat risico nemen? Eigenlijk wel, want je bent coureur. Uiteindelijk zijn we als tweede over de streep gekomen. Dat was goed. We zijn tevreden, we hebben weer lekker gewerkt en we staan ruimschoots eerste in het kampioenschap. Dat is zoals het wezen moet.”

En zo breidde Jim de leiding in de titelstrijd nog verder uit. Met nog twee rondes te gaan ziet het er goed uit voor hem. “Als ik tijdens de volgende ronde het maximale aantal punten pak, dan is de laatste race meer voor de hobby. Dat had ik vorig jaar ook en dat vond ik wel lekker. Dan hoef ik me niet meer zo druk te maken.”

Jim Ringelberg

Want de titel is uiteraard hetgeen dat telt. “Daarnaast vind ik het ontwikkelingswerk erg leuk. Ik merk dat ik met al mijn ervaring TD stappen naar voren kan laten maken. Thierry luistert naar mijn feedback. Ik vind het fijn dat hij mijn feedback waardeert en ook in de kart stopt. Hij gebruikt mijn ervaring en ik de zijne en zo behalen we de resultaten die we halen. Toen nu toe halen we eigenlijk altijd podium. Als we dat zo kunnen volhouden komt het goed. Ik wil gewoon lekker rijden, leuke dingen doen en voornamelijk blijven genieten van het spelletje.” En voor leuke dingen is Jim altijd in. Ook voor een champagnedouche om de podiumplek te vieren...

Jim Ringelberg bedankt TD Racing Kart, Thierry Delre, zijn monteur Jan en zijn trouwe fans en vrienden.

Jim racet als uitlaadklep voor zijn drukke werkzaamheden als ondernemer. Jim runt het auto- en touringcarverhuurbedrijf Ringelberg (onder andere de spelersbus van profvoetbalclub Sparta) en heeft zeventig man personeel.

Ringelberg Touringcars
Bij Ringelberg Touringcars kunt u vanuit heel Nederland een bus huren met chauffeur. Huur een bus met chauffeur voor uw schoolreisje naar b.v. Efteling, Duinrell of Drievliet, uw personeelsuitje, bedrijfsfeest of excursie, maar ook groepsvervoer, congresvervoer, bedrijfsbezoek of een airporttransfer is mogelijk. Behalve een touringcar huren kunt u bij Ringelberg Touringcars ook een compleet arrangement of dagtocht boeken. Kijk eens op de website van Ringelberg Touringcars voor meer informatie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS