Karting • Iame X30 Euro Series

Karttopper Djamairo Hoft toont dat niet opgeven loont: sterk naar P3! "Eén van de mooiste races"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juli 2024 05:30

GENK - Hard knokken en racen, dat kan karttalent Djamairo Hoft. Dat bewees hij wel tijdens de derde ronde van het IAME Benelux-kampioenschap. De elfjarige coureur uit Rhoon werd zondag in Genk knap derde in de Mini-klasse na een intense strijd die rondenlang aanhield.

Djamairo Hoft

“Ja, het was heel hard knokken”, bevestigde Djamairo. “Ik zat in een treintje van vier rijders. Er werd veel van positie gewisseld. Het was niet meteen duidelijk wie in het groepje een podiumplaats zou pakken.” In eerste instantie leek de coureur van topteam WJS Racing linea recta op een podiumplaats af te stevenen, want de Zuid-Hollander had een uitstekende start op het Belgische circuit.

“Ik lag meteen tweede. Maar daarna zakte ik terug naar vier en was het de hele tijd battelen. In de voorlaatste ronde haalde ik iemand in en lag ik derde, en in de laatste ronde heb ik veel verdedigd en had ik geluk dat ik in de laatste bocht nog een gaatje had. Toen finishte ik als derde.”

Dat hij zo hard had moeten strijden voor zijn podiumplaats, daar had Djamairo alleen maar van genoten. “En je leert er veel van. Vooral dat je niet moet opgeven. Zeker ook omdat de trainingen en de kwalificatie niet zo heel goed gingen. In de kwalificatie was ik tiende. Het zat heel dicht bij elkaar. Ik zat een tiende van een seconde van de top vijf af.”

Tijdens de eerste race moest hij dus als tiende starten. “Na de eerste bocht reed ik al op de vijfde plaats en uiteindelijk finishte ik die race ook als vijfde. In de tweede race moest ik ook op de tiende plek starten. Die race ging wat minder. Ik ben negende geworden. Daarna moest ik in de finale als vijfde starten.”

Djamairo Hoft

En daarin pakte hij dus een welverdiende derde plaats. Dat hij ervan had genoten, is een understatement. “Het was voor mij één van de mooiste races van het jaar.” Welke dan de mooiste was? Daarover hoefde Djamairo niet lang na te denken. De eerste ronde van de GK4 Kart Seris, op het circuit van Mariembourg. “Dat was de mooiste, want die won ik meteen. Dat was een mooie start van het seizoen.”

Dat hij dit seizoen steevast meedoet om de podiumplaatsen moge duidelijk zijn. Toch verwachtte Djamairo dat het voor het Benelux-kampioenschap, dat nog twee rondes te gaan heeft, net iets te hoog gegrepen is, ondanks zijn verdiende P3 in Genk. “Ik ging de eerste twee rondes niet zo goed, dus het podium in dit kampioenschap wordt moeilijk.”

Maar in de GK4 Kart Series hoopt hij ook in de eindstand hoog te kunnen eindigen. De vierde ronde in die titelstrijd is zijn volgende race, begin augustus op circuit De Landsard in Eindhoven. “Daar hoop ik weer te winnen!”

Djamairo Hoft bedankt zijn ouders en zusje. Verder Willem-Jan Schoots, Sinan van de Raad en het hele team van WJS Racing.

Djamairo wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door S. van Harn montage en Elektrotechniek en Romano Hoft montage.

Djamairo zoekt nog bedrijven die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top. Geïnteresseerd? Neem dan contact op via [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS