Karting • Iame X30 Euro Series

Karttopper Lewis Boodts wint in Genk ticket voor WK IAME! "Het is gelukt, dat voelt heel goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 augustus 2024 09:33

GENK - Voor kartpiloot Lewis Boodts kreeg zijn deelname aan de vierde ronde van de IAME Benelux Series in Genk een bijzonder tintje. De negenjarige inwoner van Meise verzekerde zich op de kartbaan van Genk in de Mini-klasse van een ticket voor deelname aan de IAME Warrior Final, het officieuze WK voor IAME-piloten in Valencia.

Lewis Boodts en trotse papa

“Een ticket! Daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Omdat ik naar Valencia mag natuurlijk”, legde een uitgelaten Lewis uit. “En het was altijd een droom om het WK te rijden. Ik heb daar nog nooit gereden. Dat het nu gelukt is me daarvoor te plaatsen, voelt heel goed. Het was daardoor wel een extra spannend weekend.”

Hij had afgelopen weekeinde een beetje last van zenuwen bekende, Lewis. Maar het stond zijn prestaties niet in de weg. “De kwalificatie was wel goed. Ik was zesde in mijn groep en twaalfde overall. Heat één ging daarna niet zo goed vanwege een crash. Ik viel terug naar de laatste plek, maar ik ben nog elfde geworden. Dat was wel goed.”

In heat twee mocht de piloot van het Falcon Racing Team als achtste starten. Die race ging dan weer niet zo goed, oordeelde Lewis. “De focus was er niet. Daardoor werd ik veertiende.” Gelukkig ging de finale vervolgens wel best goed, zei hij. “Ik was als veertiende gestart. Na de start viel ik terug naar vijftien, daarna reed ik terug naar de elfde plek en ben uiteindelijk als dertiende gefinisht. Ik hoorde pas een kwartier voor de prijsuitreiking dat ik een ticket had gewonnen. Toen was het: yes!” Gelukkig had Lewis eerder dit jaar al diverse malen topklasseringen en podiums gehaald, waardoor hij deze als schrapresultaat kon gebruiken.

Lewis Boodts

Op International Kartodromo Lucas Guerrero In Valencia racete Lewis dus nog nooit eerder. Wel zou hij extra support en ondersteuning van bedrijven kunnen gebruiken voor deze races. Om de baan te leren kennen is het de bedoeling dat hij van tevoren meedoet aan de vierde ronde van de IAME Series Spanje op 21 en 22 september. “Dan gaan we zien hoe de baan is. Ik heb wel al heel veel video’s van de baan bekeken. Ik heb ook een kartsimulator thuis staan. Daar staat Valencia ook op. Ik ken de baan nu al van buiten.”

Aan zijn voorbereiding zal het sowieso niet liggen. “Ik ga heel veel trainen op de sim en dan de IAME Series Spain rijden en dan op het IWF proberen in de finale te komen.” Hij is razend benieuwd hoe het is om in het echt te rijden op het circuit. “Op de sim vind ik het een heel leuke baan. Hij heeft heel snelle bochten. Ik vind de chicanes ook leuk.”

Maar eerst nog de IAME Euro Series in Genk van komend weekeinde. Daar kan hij zich meten met de Europese top. En als hij daar goed gaat, dan weet hij dat hij straks op het IWF in Valencia ook snel zou moeten zijn. “Ik ga in de Euro Series heel hard mijn best doen en heel hard mijn focus houden en dan gaan we wel ver komen, denk ik. Ik hoop in de top tien te komen!

Lewis bedankt ouders, zijn familie, zijn mechaniekers, Dennis Kramp, Nick de Bruijn van Falcon en heel Falcon en het PdB Team.

Lewis Boodts wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Carrefour, Gigi Restaurant in Knokke, De Clash (Meise), Botan Schoonheidssalon en Club Exo.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS