Karting • Iame X30 Euro Series

Spannende maanden voor Eva Dorrestijn met deelname aan de Ladies Cup in Le Mans en de IAME Warrior Final in Valencia!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 augustus 2024 05:33

GENK - Karttalent Eva Dorrestijn doet begin november mee aan de IAME Warrior Final in Valencia. De vijftienjarige coureur uit Hengelo Overijssel won zondag in Genk tijdens de vijfde ronde van de IAME Benelux Series een ticket voor dit jaarlijkse officieuze WK voor IAME-coureurs. Ze had het ticket te danken aan haar resultaat als beste lady in de X30 Junioren-klasse.

Eva Dorresteijn snelste lady in de Benelux en wint ticket voor WK IAME karten in Valencia Spanje

En daar was ze uiteraard zeer goed over te spreken. “Het ticket was het enige waar we op focusten”, legde Eva uit. “Het was zeker niet gemakkelijk, want ik had een heel sterke concurrente in Roxanne Lantinga. Ik ben blij dat ik nu een ticket heb. Ik wil heel graag naar het WK toe.”

Daarnaast won ze ook een ticket voor de IAME Ladies Cup in Le Mans, voor meisjes van veertien jaar en ouder. “Daar hoop ik natuurlijk zover mogelijk voorin te eindigen. Superleuk om daar te mogen meedoen. Maar het gaat me vooral om de wedstrijd in Valencia. Ik heb er twee jaar geleden eens gereden omdat we in de kerstvakantie altijd naar Spanje gaan om te trainen. Alleen afgelopen kerst niet omdat ik toen zat met een gebroken enkel.”

Eva vervolgde: “De baan is in ieder geval niet nieuw voor me. Hij heeft lange rechte stukken en paar chicanes. Het wordt wel mooi. Ik heb geen idee wat ik kan verwachten. Ik weet niet hoever ik sta tussen de jongens. En het is een niveau hoger. Weet ook niet wat de omstandigheden gaan worden. Ik zie vanzelf wel hoe het gaat.”

In ieder geval weet Eva wel vrij goed hoe het er op de IWF aan toe gaat. Vorig jaar was ze in Portimão immers ook van de partij. Toen nog in de Junioren-klasse. “De pace was er toen wel, maar pech in de kwalificatie en de heats voorkwamen een topresultaat. Ik ben heel benieuwd naar de IWF van dit jaar. Ik hoop dat ik er vooraan bij zit en er het beste van kan maken.”

Maar eerst dus de Ladies Cup. Daar maakt ze een goede kans om voorin mee te doen. “Misschien kan ik wel een podiumplaats halen”, verwoordde Eva haar hoop. “Maar er rijden een paar echt goede meiden mee, dus wordt lastig. Ik ben er wel een keer geweest, maar ik heb zelf nog nooit gereden.”

Eva Dorrestijn

Voor Eva, die in 2022 nog knap kampioen werd in de Junioren Nationaal, zitten er dus spannende maanden aan te komen. De Ladies Cup vindt plaats begin oktober, de IWF in de eerste week van november. “Maar eerst nog de laatste ronde van het Benelux-kampioenschap in Mariembourg. Ik sta er in ieder geval goed voor. Ik ga alles geven!”

Eva bedankt haar ouders, haar zusje en Koene Karting.

Eva Dorrestijn zoekt nog bedrijven die haar willen ondersteunen tijdens haar deelname aan de Ladies Cup in Le Mans an de IWF in Valencia. Geïnteresseerd? Neem dan contact op via [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS