Formule 1

Norris waarschuwt Antonelli: 'De stap is groot, het is nogal wat'

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 september 2024 20:03

Kimi Antonelli is vanaf volgend jaar Formule 1-coureur namens het team van Mercedes, de achttienjarige Italiaan vervangt de naar Ferrari vertrekkende Lewis Hamilton. Hoewel Antonelli een onmiskenbare hoeveelheid talent met zich meedraagt, zal het voor hem wel lastig zijn zich aan te passen, denkt Lando Norris. De Brit waarschuwt zijn toekomstige collega alvast voor wat hem te wachten staat.



Norris maakte zelf zijn F1-debuut in zijn twintigste levensjaar, dus hij weet hoe het is om op jonge leeftijd voor de leeuwen gegooid te worden. “Ik weet zeker dat het een moeilijk leerproces voor hem wordt. Het zal waarschijnlijk nog moeilijker zijn dat dat wij ooit hebben meegemaakt”, vertelde Norris in gesprek met de internationale media tijdens het voorbije Grand Prix-weekend op Monza.

Toch heeft de nu 24-jarige McLaren-coureur wel vertrouwen in Antonelli. “Zijn debuut gaat gepaard met een bepaalde soort druk. Maar in George Russell, een van de beste coureurs, heeft hij een goede teamgenoot. Als hij van hem blijft leren, weet ik zeker dat hij binnen de kortste keren de snelheid heeft.”

Dat gezegd hebbende, is Norris verbaasd over de snelheid waarmee Antonelli richting de koningsklasse van de autosport is geleid. “Hij debuteert in de Formule 1 omdat hij daar waarschijnlijk goed genoeg voor is. Toto Wolff ziet wat in hem. Het is desondanks wel een grote stap geweest om van Formule 4 direct naar Formule 2 te gaan, dat was vast niet makkelijk. En om dan nu al naar de Formule 1 te gaan, is nogal wat”, besluit de tweevoudig Grand Prix-winnaar.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS