Formule 1

Oscar Piastri disciplinair straffen voor een legale inhaalactie zou een gevaarlijk precedent scheppen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 september 2024 18:01

De McLaren-teambaas Andrea Stella staat voor een lastig dilemma in de Formule 1. Hij moet kiezen tussen het bevoordelen van Lando Norris of het beschermen van de toekomst van Oscar Piastri.

Oscar Piastri McLaren F1


Na de Grand Prix van Italië ontstond er discussie over McLarens beslissing om Norris niet als nummer één te behandelen. Stella verdedigde deze keuze door te stellen: "De toekomst is aan Oscar."

Piastri heeft in zijn korte carrière al indruk gemaakt. In 38 races behaalde hij een overwinning, een sprintzege en zeven podiumplaatsen. Ter vergelijking: Norris had 110 races nodig voor zijn eerste zege.

Piastri heeft zich ook als een loyale teamgenoot opgesteld. Hij accepteerde dat Norris eerder upgrades kreeg en paste zijn strategie aan ten gunste van het team. Maar de Australiër is niet van plan om zich in een ondergeschikte rol te schikken.

"Ik ga nog steeds de weekenden in om te proberen de races te winnen", zei Piastri voorafgaand aan de Grand Prix van Italië. "We staan nog achter in het constructeurskampioenschap en we willen er zeker van zijn dat we dat winnen."

McLaren-CEO Zak Brown gaf aan dat de teamregels worden herzien, maar Piastri disciplinair straffen voor een legale inhaalactie zou een gevaarlijk precedent scheppen. "We moeten niet vergeten dat Oscar pas in zijn tweede seizoen in de Formule 1 zit", aldus Stella. "De toekomst is aan Oscar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS