Formule 1

Oscar Piastri haalt diep adem na knappe P3 in Abu Dhabi: “Interessant hoe dit uit gaat pakken”

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 november 2023 16:36

ABU DHABI – Oscar Piastri kan opgelucht ademhalen, nadat hij de derde startpositie veroverde in de laatste kwalificatiesessie van het seizoen in Abu Dhabi. In de veelbewogen kwalificatie hield de Australische McLaren-coureur veel grote namen achter zich en hoefde hij alleen Max Verstappen en Charles Leclerc voor zich te dulden.

Oscar Piastri F1 Max Verstappen

Nadat teamgenoot Lando Norris een krachtige powerslide maakte toen hij onder het hotel doorreed, kon Piastri in dat gat springen en de derde positie overnemen op de grid. Na de kwalificatie vertelde hij voor de camera van Jolyon Palmer: “Het zit enorm dicht bij elkaar dit weekend. Het is een beetje rommelig. De snelheid was er al, maar ik maakte te veel fouten. Ik maakte ook een fout in de laatste ronde, maar het zou nog steeds lastig worden om naar de eerste startrij te gaan. De auto is heel snel dit weekend. We hebben ons goed hersteld van Vegas en ik ben blij om in de top-drie te starten.”

De kwalificatie zegt veel over de snelheid van de auto, maar betekent niet automatisch dat ook de racepace goed is. Piastri durft nog geen voorspelling te doen voor zondag: “Ik heb echt geen idee. Het is voor iedereen een beetje hetzelfde verhaal. Ik denk dat de meesten maximaal vijf rondes achter elkaar hebben neergezet dit weekend, dus het zal interessant worden hoe het uit gaat pakken morgen.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS