Formule 1

Sergio Perez verwacht veel van dit weekend: "Suzuka moet een van de beste circuits voor ons zijn"

Uitgegeven door Peter Vader • 21 september 2023 21:07

Red Bull zou dit weekend in Japan weer op hun dominante niveau moeten zijn, nadat ze afgelopen zondag in Singapore hun eerste nederlaag van het seizoen hadden geleden, dat zei de Mexicaanse coureur Sergio Perez.

Sergio Perez

De Formule 1-kampioenen hadden tot dan toe vijftien races op rij gewonnen, maar ze keren terug naar het achtvormige Suzuka-circuit met de verwachting dat ze de constructeurstitel kunnen behalen met nog zes ronden te gaan.

“Dit circuit is heel anders, dus er zou geen reden moeten zijn om niet sterk te zijn in Suzuka”, vertelde Perez donderdag aan verslaggevers op het circuit van Honda. “Eigenlijk zou dit een van de beste circuits voor ons moeten zijn.”

Perez, tweede overall maar maar liefst 151 punten achter teamgenoot en tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen, zei dat Red Bull nog steeds niet precies wist waarom ze het zo moeilijk hadden gehad in Singapore.

Verstappen, tot dan toe winnaar van tien races op rij, eindigde als vijfde nadat hij als elfde was gestart in Marina Bay, terwijl Perez achtste eindigde.

“We hebben duidelijk een goed idee van hoe we het weekend voorbereiden en van de verkeerde informatie die we hadden en waar het fout ging”, zei de Mexicaan. “Het is iets dat we intern zullen behouden, maar er zijn enkele goede aanwijzingen dat we het weekend waarschijnlijk met de verkeerde afstelling zijn begonnen.”

Als Red Bull niet snel is, dan is er iets aan de hand
Perez zei dat de auto goed aanvoelde op de Suzuka-lay-out in de simulator, terwijl Singapore zich vóór afgelopen weekend al slecht voelde. Hij voegde eraan toe: "Hopelijk sluit hij goed aan en kan het een goed circuit voor ons worden."

Red Bull heeft elke impact ontkend op hun vorm van een recente FIA-richtlijn die flexibele carrosserieën aan banden legt, en zevenvoudig F1-wereldkampioen Lewis Hamilton verwachtte dat Red Bull opnieuw moeilijk te verslaan zou zijn: “Ik zou denken dat als ze niet dertig seconden voorsprong hebben zoals ze in het verleden hebben gedaan, er iets aan de hand is”, lachte de Brit, die derde werd in Singapore.

“Hun auto zou hier fenomenaal moeten zijn. Ze zijn het hele jaar fenomenaal geweest, ze hebben vrijwel elk circuit gepresteerd. Het zal geweldig zijn om die auto in het algemeen te bekijken. Normaal gesproken zou je hier komen en het is prachtig om te zien welke ronden ze rijden, omdat het team als geheel en de coureurs geweldig werk leveren met het pakket dat ze hebben”, aldus Hamilton.

Hamilton betwijfelde of Mercedes hetzelfde prestatieniveau zou halen als Singapore, maar hoopte dat ze niet te ver van Red Bull verwijderd waren.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS