Formule 1

Stella's woorden onthullen McLaren's dilemma rond de nummer één-status van Lando Norris

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 september 2024 10:01

McLaren-teambaas Andrea Stella lijkt terughoudend om Lando Norris de nummer één-status te geven binnen het team. Dit blijkt uit zijn recente uitspraken na de Grand Prix van Italië.

Lando Norris McLaren F1


Stella benadrukte de toekomst van Oscar Piastri bij McLaren: "We moeten niet vergeten dat Oscar pas in zijn tweede Formule 1-seizoen zit. De toekomst is aan Oscar." Deze uitspraak suggereert dat McLaren voorzichtig is met het bevoordelen van Norris.

Piastri heeft in 38 races al een overwinning, een sprintzege en zeven podiumplaatsen behaald. Ter vergelijking: Norris had 22 races nodig voor zijn eerste podium en 110 voor zijn eerste zege. Experts zijn onder de indruk van Piastri's snelle aanpassing aan de Formule 1.

Zak Brown, CEO van McLaren, werd ondervraagd over de teamorders. Hij zei diplomatiek dat de 'papaya-regels' herzien zouden worden. Stella voegde toe: "Er kan een moment komen dat we Norris voorrang geven, maar dat zou ook een enorme boost zijn voor Piastri."

"We hebben een unieke kans om beide titels te winnen", zei Stella. "Ik moet het team naar dat doel leiden zonder de toekomst van McLaren te riskeren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS