Formule 1

Stoelendans Formule 1: Binotto gespot in gesprek met potentiële Audi F1-coureur

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 september 2024 06:01

Audi-baas Mattia Binotto is gezien in gesprek met Formule 2-coureur Gabriel Bortoleto tijdens de Grand Prix van Italië. Dit voedt de geruchten over een mogelijke verandering in de rijdersbezetting bij het team.

Mattia Binotto Audi F1


Het huidige Sauber-team, dat vanaf 2026 als Audi zal racen, kent een moeilijk seizoen. Zowel Valtteri Bottas als Zhou Guanyu scoorde nog geen enkel punt.

Bottas zakte na de Grand Prix van Italië zelfs naar de 22e plaats in het coureurskampioenschap, ondanks dat er maar 20 vaste rijders zijn.

Binotto reageerde op vragen over de rijderskeuze voor 2025: "Het is zeker iets dat we moeten beoordelen. Gaan we voor ervaring? Of, zoals ik al zei, is het een project dat gericht is op een middellange, langetermijndoelstelling. Wat is het beste voor ons van nu tot het einddoel?"

Hij voegde hieraan toe: "We luisteren zeker naar alle potentiële coureurs. We evalueren zeker wat het probleem is dat het beste compromis oplevert. Feit is dat het uiteindelijk een keuze is waarbij je alle aspecten afweegt."

Nico Hülkenberg is al bevestigd als coureur voor 2025, maar over de tweede plek is nog geen beslissing genomen. Binotto: "We zullen zo snel mogelijk beslissen, zonder twijfel, want we moeten het team opzetten voor volgend jaar en voor de toekomst."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS