Formule 1

Stoelendans Formule 1: verrassende ‘zekere deal' gesloten voor stoeltje bij Haas F1 voor 2025

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 mei 2024 18:45

Terwijl de onzekerheid blijft bestaan over hoe de grid van de 2025 eruit komt te zien, noemen Formule 1-correspondenten Alex Jacques en Lawrence Barretto Oliver Bearman naar Haas een 'zekere deal'.

Oliver Bearman F1


Jacques beweerde dat Bottas - en niet Sainz - naar verwachting zal instemmen met een terugkeer naar Williams. Jacques loste ook een ander puzzelstukje van de rijdersmarkt in 2025 op door te zeggen dat Bearman naar verwachting bij Haas zal tekenen.

Naast zijn Formule 2-taken zal Bearman ook zes keer VT1 rijden met Haas in 2024, waarvan de eerste op Imola. “We verwachten dat Bottas bij Williams zal eindigen, maar Haas zal dan een grote keuze hebben uit rijders die overblijven zonder deal”, zei Jacques. “Er kunnen een paar verrassingen bij dat team terechtkomen. Maar we verwachten wel dat Oliver Bearman van de Formule 2 naar de Formule 1 gaat.”

Naast geruchten die hem in verband brengen met Red Bull, Mercedes en Sauber - dat Audi wordt in 2026 - staat Sainz ook op de radar van Williams. Barretto voegt Valtteri Bottas van Sauber en het Alpine duo van Esteban Ocon en Pierre Gasly toe aan de lijst van potentiële rijders voor niet alleen Williams, maar ook Haas.

Haas heeft mogelijk twee stoeltjes te vullen, want Nico Hülkenberg is op weg naar Sauber, terwijl Kevin Magnussen nog een nieuwe deal moet sluiten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS