Formule 1

Toto Wolff gaat opnieuw in op mogelijke komst Max Verstappen of wordt het toch Kimi Antonelli?

Uitgegeven door Bart • 21 juli 2024 06:04

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft in Hongarije opnieuw gereageerd op vragen over de opvolging van Lewis Hamilton. Carlos Sainz wordt nog altijd genoemd, maar ook Kimi Antonelli en Max Verstappen worden als opties gezien. Ook al heeft Verstappen al meerdere keren aangegeven dat hij bij Red Bull wil blijven.

Max Verstappen


"We beslissen op basis van data", zei Wolff tegenover Sky Sports F1. "Als je naar Kimi kijkt, heeft het team nog niet echt een goede grip gevonden dit jaar. Hij was zevende in de F2 kwalificatie en Ollie Bearman, ook een erg goede rijder, was 14e. Ze hebben beiden moeite met de auto. Ik zeg niet dat de een beter is dan de ander, maar ze hebben beiden hun problemen."

"We willen zien wat hij in een F1-auto kan", vervolgt Wolff. "Dat is het belangrijkste. Als je naar de rest van de rijdersmarkt kijkt, zegt mijn instinct dat we niets moeten overhaasten en ik kan je niet wat dat betekent."

Nico Rosberg was bij het gesprek aanwezig en vroeg zijn oude teambaas of hij doelde op Max Verstappen. Wolff hield zich in. "Ik heb een goede relatie met een coureur die Nico Rosberg heet. Hij presteerde op de toppen van zijn kunnen, won een kampioenschap en besloot te stoppen. Ik wil maar zeggen, alles kan gebeuren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS