Formule 1

Treedt Robin Raikkonen in voetsporen van zijn vader? 'Ik ben nu monteur'

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 september 2024 20:00

Het is alweer tweeënhalf jaar geleden sinds Kimi Raikkonen zijn F1-pensioen aankondigde, maar desondanks is hij nog steeds een geliefd figuur binnen de paddock. De 44-jarige Fin was afgelopen weekend te gast tijdens het Grand Prix-weekend in Monza en vertelde daar in gesprek met F1.com onder meer over zijn leven post Formule 1 en de kartkwaliteiten van zijn zoontje, Robin Raikkonen.



De wereldkampioen Formule 1 van 2007 reed zijn laatste Formule 1-wedstrijd tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 en geniet sindsdien van zijn welverdiende pensioen. Desgevraagd vertelt het excentrieke figuur hoe het voelt om geen Formule 1-coureur meer te zijn. “Goed, goed. Ik heb tussentijds nog veel mensen gezien, maar het voelt ook wel weer fijn om even terug te zijn.”

Raikkonen staat bekend als een echte familieman. Overigens waren zijn kinderen zeer verheugd om weer in de Formule 1-paddock te komen. “De kinderen wilde heel graag hierheen. Ik heb veel bekende gezichten gezien, dus ik kan niet klagen. Maar er waren ook veel nieuwelingen, het wereldje verandert snel.”

Raikkonens zoontje, Robin, is in korte tijd verzot geraakt op de kartsport. Zijn vader deelt geregeld beelden van hem op social media en is blij dat hij geniet van de racerij. “Hij heeft het naar zijn zin in de kart. Ik ben zijn monteur en we zullen zien of er iets uit voort komt. Alles gaat vooralsnog goed, maar het belangrijkste is dat hij ervan geniet”, besluit de 21-voudig Grand Prix-winnaar.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS