Formule 1

Williams’ keuze voor Colapinto was makkelijk: “Laten we investeren in Franco”

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 september 2024 18:03

Franco Colapinto maakte in Monza zijn debuut namens het Formule 1-team van Williams. Hij verving de ontslagen Logan Sargeant en presteerde boven verwachting goed. De voormalig MP Motorsport-coureur reed naar een knappe twaalfde positie. Volgens teambaas James Vowles heeft het toen de goede keuze gemaakt om Colapinto te selecteren als vervanger van Sargeant.

Franco Colapinto Williams

“De keuze die voorlag, was: 'gebruiken we coureurs die absoluut meer ervaring hebben dan Franco, die hun eigen positieve kanten hebben, of investeren we in een academie waar we niet honderdduizenden, maar miljoenen in steken omdat we geloven in de toekomst van de Academie en van Williams?", reageerde Vowles op alle vragen in een video van Williams.

Er kwam veel negativiteit op de aanstelling van Colapinto. Mensen waren verontwaardigd waarom meer ervaren coureurs als Mick Schumacher en Liam Lawson geen kans kregen. Vowles is erg duidelijk: "Het antwoord werd heel simpel: laten we investeren in Franco, laten we investeren in de toekomst van degenen die ons alles geven, die naar de fabriek komen om ervoor te zorgen dat ze ons helpen deze auto's te ontwikkelen. En binnen die simulatieomgeving hebben ze een sterke prestatiepositie. Laten we in die richting blijven investeren. (…) Hij heeft nog veel meer ruimte om te groeien. Hij heeft nog veel meer prestaties te leveren. Ik denk dat we door die beslissing zijn gevalideerd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS