Formule 1

Wordt Max Verstappen het volgende doel van Aston Martin?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 september 2024 06:00

De komst van Adrian Newey naar Aston Martin is een grote stap voor het team van Lawrence Stroll. Na maanden van speculatie heeft Newey een langetermijncontract getekend bij het ambitieuze team.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Het voormalige Jordan/Force India-team heeft de afgelopen vijf jaar een enorme vooruitgang geboekt. Sinds faillissement in 2018 in is er een stijgende lijn ingezet.

Volgens PlanetF1 zou Max Verstappen een logische volgende stap kunnen zijn voor Aston Martin. Zijn relatie met Red Bull is dit jaar onder druk komen te staan na spanningen tussen zijn vader en teambaas Christian Horner. "Het is duidelijk dat de band niet meer zo onwrikbaar is als voorheen."

Verstappen heeft een contract tot 2028, maar zijn toekomst blijft onzeker. Hij wacht af of de nieuwe regels hem aanspreken om door te gaan in de Formule 1. "Ik ben dichter bij het einde van mijn F1-carrière dan het begin", zei Verstappen eerder.

Aston Martin zou een interessante optie kunnen zijn voor Verstappen. Met Newey aan boord en Honda-motoren vanaf 2026 lijkt het team klaar voor de top. De grote vraag is of Lawrence Stroll bereid zou zijn zijn zoon Lance opzij te schuiven voor Verstappen. "Een Verstappen/Alonso-combinatie in zo'n auto zou de moeite waard zijn om naar te kijken - topentertainment terwijl twee alfacoureurs het uitvechten om geschiedenis te schrijven voor een team met weinig succes in het verleden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS