Formule 1

Zit Verstappen echt op een rode stier? “Bitch die alleen door Max getemd kan worden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 augustus 2024 15:02

Max Verstappen kan als enige de Red Bull RB20 onder controle houden. Speciaal-adviseur van Red Bull, Helmut Marko, omschrijft het anders. Hij stelt dat de RB20 een ‘bitch is die alleen door Max getemd kan worden’. Deze ronde bewoordingen dienen als startschot voor een mooi weekend in Zandvoort.

Max Verstappen Helmut Marko Bitch

Max Verstappen was in de eerste paar races van het seizoen nog oppermachtig. Hij bouwde hier een mooie voorsprong op, die hem na veertien wedstrijden dit seizoen nog altijd helpt. In de tussentijd hebben McLaren, Mercedes, maar ook Ferrari stappen gezet in de richting van Red Bull.

In gesprek met Auto, Motor und Sport deelt Marko dat hij moeilijkheden verwacht tijdens het Grand Prix-weekend in Zandvoort. De karakteristieken van de Red Bull RB20 zijn niet compleet geschikt voor Zandvoort: "In het begin van dit seizoen hadden we een auto die goed uitgebalanceerd was zoals de McLaren dat nu is. Hij was goed te besturen op alle typen circuits en onder alle omstandigheden. Maar toen namen we ergens een verkeerde afslag, waarna de auto een soort bitch werd die enkel kon worden getemd door Max. Alle stappen in de ontwikkeling zorgden ervoor dat de auto meer en meer onvoorspelbaar werd. Het werd steeds lastiger om een goede set-up en de juiste balans te vinden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS