Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

PREVIEW - Maxime Oosten en Leon Köhler gaan in Hockenheim een aanval doen op de ADAC GT Masters 2024-titel

Uitgegeven door Peter Vader • 18 oktober 2024 14:27

Na een seizoen vol met gevechten om de podiumplaatsen komt het nu aan op het laatste raceweekend van 2024. Het wordt hèt grote duel om de titel tussen Mercedes-AMG en BMW: de finale van de ADAC GT Masters vindt plaats in het voorprogramma van het DTM-weekend op de Hockenheimring Baden-Württemberg van dit weekend. Voor de laatste twee races van het seizoen zijn er nog titels te winnen in vier klassen van de iconische serie. De focus ligt daarbij vooral op de strijd om het rijderskampioenschap. Maxime Oosten (NL)/ Leon Köhler (D) van het team van FK Performance met hun BMW M4 GT3 zullen proberen de voorsprong van 29 punten van kampioenschapsleiders Elias Seppänen (FIN)/ Tom Kalender (D) in te halen, om daarmee de titel naar zich toe te trekken.

ADAC GT Masters 2024 Hockenheim Foto 1 Maxime Oosten Leon Kohler BMW M4 GT3

Beide rijderscombinaties zijn ook de hoofdrolspelers in de “Road to DTM”-competitie en de Silver Cup. In het teamkampioenschap hebben de regerend kampioenen Elias Seppänen (FIN)/ Tom Kalender (D van Mercedes-AMG-team Haupt Racing Team, een voorsprong van 40 punten op de nummer twee BMW van FK Performance en zijn ze hard op weg om de titel te pakken. Alleen het duo Maxime Oosten (NL)/ Leon Köhler (D) kan hen deze titel nog ontnemen. Maar dat wordt hard werken voor het BMW-tweetal!

ADAC GT Masters 2024 Hockenheim Foto 2 Maxime Oosten Leon Kohler portretMaxime Oosten (links) en Leon Köhler (rechts)

De voormalige DTM-coureur Köhler en zijn Nederlandse partner Oosten wonnen elk een race in Oschersleben, Zandvoort en Spa-Francorchamps. Maar nadat het laatste raceweekend op de Red Bull Ring niet helemaal naar wens verliep vanwege een soms niet echt passende voertuigclassificatie, staan de twee BMW-coureurs nu 29 punten achter op de kampioenschapsleiders. Met nog 56 te behalen punten wordt het een lastige opgave om de titel op te eisen, maar de FK Performance-ploeg uit Bremen is volop gemotiveerd om de titelstrijd in Hockenheim tot een goed einde te brengen.

ADAC GT Masters 2024 Hockenheim Foto 3 Mercedes-AMG_Seppanen_Tom_Calender

De twee teameigenaren Fabian Finck en Martin Kaemena leggen vóór de seizoensfinale bij Mannheim een oorlogsverklaring af: “Na een ongunstig weekend op de Red Bull Ring reizen we met een kleine achterstand in de titelstrijd naar Hockenheim. Maar iedereen die ons kent, weet dat we nooit opgeven! In de titelstrijd zullen we hard vechten tot de laatste bocht van de tweede race en proberen het kampioenschap te winnen!” We gaan het dit weekend allemaal meemaken tijdens een erg aansprekende DTM-seizoensfinale in Hockenheim met titelbeslissende wedstrijden van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland, de ADAC GT Masters en de DTM zelf.

ADAC GT Masters 2024 Hockenheim Foto 3 Elias Seppanen en Tom Calender portretElias Seppanen en Tom Kalender

De ADAC GT Masters zullen een race van één uur hebben inclusief een coureurswissel, op de Hockenheimring op zaterdag 19 en zondag 20 oktober, beide keren startend om 15:15 uur. Een kwalificatiesessie van 20 minuten zal plaatsvinden in de vroege ochtend van beide racedagen. De races worden live uitgezonden op Sport1, op de Duitse gratis televisie en worden wereldwijd gestreamd op YouTube.

ADAC GT Masters 2024 Hockenheim Foto 5 Maxime Oosten Leon Kohler BMW M4 GT3 front

Foto’s: Axel Weichert/ FK Performance GbR/ GT-Place UG en media.adac-motorsport.de





ADAC GT Masters logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS