Formule 1

Gianpiero Lambiase onthult 'grootste angst' over behandeling Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 november 2023 19:14

Max Verstappens race-engineer Gianpiero Lambiase heeft zijn relatie met de Nederlandse coureur uit de doeken gedaan nadat hij voor de derde keer op rij de F1-titel had veroverd .

Max Verstappen Red Bull F1


De Italiaans/Britse race-engineer van Verstappen is bijna net zo beroemd geworden als de coureur die hij onder zijn hoede heeft bij Red Bull, dankzij zijn no-nonsense houding in de omgang met het opvliegende temperament van de regerend wereldkampioen als het even tegenzit.

Het tweetal staat bekend om hun ijzige radio-uitwisselingen en Lambiase's sarcasme heeft van hem een cultfiguur gemaakt onder F1-fans, maar de waarheid is dat beiden een broederlijke band hebben die Verstappen er zelfs toe heeft aangezet om te zeggen dat hij tijdens zijn carrière in de sport met geen enkele andere ingenieur zal samenwerken.

Tijdens de Talking Bull-podcast van Red Bull ging het duo in op vragen over hun samenwerking en hoe ze omgingen met moeilijke momenten als Verstappen niet in de positie was om te winnen.

Lambiase legde uit hoe hij en Verstappen na dit seizoen acht volledige seizoenen zullen hebben samengewerkt, Verstappen grapte 'ik dacht dat hij zou zeggen te lang!’

Lambiase legde uit dat hij en Verstappen het erg goed met elkaar kunnen vinden, maar dat hij vanwege het hectische karakter van hun werk niet verwacht dat hij in zijn vrije tijd met de Nederlandse coureur gaat socializen.

"Er zijn zoveel races en er is zoveel tijd dat je gedwongen bent om samen te zijn dat het oneerlijk zou zijn om te verwachten dat Max nog meer tijd met mij wil doorbrengen of andersom als hij eindelijk een weekend vrij heeft", zei Lambiase. "Het ding is ook dat ik naar het Verenigd Koninkrijk kom om simulatordingen te doen", antwoordde Verstappen.

"Dan ben ik echt blij het Verenigd Koninkrijk te verlaten om terug naar huis te gaan en, zoals GP zegt, we doen zoveel races samen dat het ook leuk is om gewoon als je vrije tijd hebt, die door te brengen met je naasten, je familie en vrienden, want zij verdienen ook alle aandacht."

"Maar we hebben elkaar wel ontmoet tijdens de feestdagen. We hebben de dag samen doorgebracht. Het is leuk om het hier en daar te doen, maar ik denk dat we elkaar meer zien dan voor jou, je vrouw, voor mij, mijn vriendin."

Verstappen erkende dat hun relatie 'heel intens' is, waarbij Lambiase grapte dat het nog steeds 'een makkelijkere relatie' is dan thuis.

Intrigerend genoeg zei Lambiase over de olifant in de kamer, Verstappens humeur, dat de relatie niet zo vriendschappelijk was in de periode voordat de overwinningen begonnen.

"Het is logisch dat we elkaar na zeven, acht jaar door en door kennen en dat we weten wat de ander triggert of hoe we de ander misschien kunnen overhalen of een arm om de schouder kunnen leggen", zei hij. "We weten hoe we onszelf uit een moeilijke situatie kunnen redden en ook kunnen genieten van de betere situaties."

"Maar misschien 2018, '19, '20 toen de auto niet zo competitief was als wij als team hadden gewild - ik denk vooral Max - want op dat moment zag je zijn frustratie al dat hij op dat moment niet mee kon doen om de kampioenschappen. We hadden een paar ups en downs in die periode, het middelste, 3e, 4e, 5e jaar..."

Verstappen zei dat ze 'echte argumenten' waren, waarbij Lambiase zei dat de intensiteit van de titelstrijd in 2021 met Lewis Hamilton hun band heeft verstevigd. “Het intense seizoen 2021 heeft de band en relatie verstevigd. Vorig jaar en dit jaar is gewoon een voortzetting daarvan", zei hij. "Ja, ik denk dat hij mijn kleine broertje is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS