Formule 1

Max Verstappen open over gevolgen Silverstone-crash 2021: 'Ik had problemen met mijn zicht'

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 juli 2024 11:17

Max Verstappen heeft afgelopen week een pijnlijke blessure uit het verleden aan het daglicht gesteld. Na zijn crash met Lewis Hamilton op Silverstone in 2021 kampte de inmiddels drievoudig wereldkampioen met zichtproblemen. Voorafgaande aan de Grote Prijs van Hongarije gaf hij meer details en sprak hij over zijn consult met een medisch specialist over dit pijnlijke onderwerp.

Max Verstappen crash Silverstone 2021

In 2021 vochten Verstappen en Hamilton een intens duel om de wereldtitel uit. Tijdens de Grand Prix van Silverstone dat jaar raakten de twee coureurs elkaar in de eerste ronde van de wedstrijd op het legendarische circuit. Hierbij werd Verstappen hard van de baan werd getikt door zijn directe concurrent Hamilton. Pas tijden later onthulde Verstappen in The Red Bulletin dat hij na dit incident op meerdere circuits last had van zichtproblemen. Deze problemen waren zo heftig dat hij er tijdens de Grand Prix van Austin datzelfde jaar over nadacht om de handdoek in de ring te gooien. Dit werd een race waar hij later juist om geprezen zou worden.

Verstappen geeft in gesprek met Motorsport meer duidelijkheid over het incident met een impact van 51G: "Ik had er alleen in 2021 last van. Hierna verdween het. Toen was er inderdaad sprake van. Het is niet iets wat ik mensen zou aanraden om te hebben tijdens het rijden. Maar wij zijn coureurs en we hebben met van alles en nog wat te maken. Soms hebben coureurs lichte blessures, die dingen gebeuren nu eenmaal."

Hij voegde toe dat alle belangrijke teamleden op de hoogte waren van zijn blessure: "Een specialist wist het ook, maar gelukkig verdween het. Ik wil verder niet tot in detail treden, niemand hoeft hier meer over te weten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS