Formule 1

Toto Wolff haalt uit naar 'schandalige' Red Bull-spoiler

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 oktober 2024 05:30

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft felle kritiek geuit op het spoiler-systeem van Red Bull na een demonstratie in de paddock.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten kwam aan het licht dat Red Bull een verstelbaar rijhoogte-systeem gebruikt op hun RB20. Hoewel Red Bull beweert dat het systeem nooit onder parc fermé-omstandigheden is gebruikt, vindt Wolff de situatie zorgwekkend.

"Mijn mening is, gezien wat ik heb gezien en gehoord, dat het schandalig is", zei Wolff tegen de media. Hij bekritiseerde ook de demonstratie van Red Bull, waarbij ze een bezem in de auto staken om te laten zien hoe het systeem werkt.

De FIA heeft extra verzegelingen aangebracht om ervoor te zorgen dat de parc fermé-regels worden nageleefd. Nikolas Tombazis, directeur eenzitters bij de FIA, noemde de kwestie een "non-verhaal".

Wolff blijft echter kritisch en hoopt dat de FIA de zaak nader zal onderzoeken. "Ik denk dat de leiding van de FIA ernaar zal kijken en zal zeggen: 'Wat doen we hiermee?'", aldus de Oostenrijker. "Het is niet goed genoeg om te zeggen dat ze beloven het niet meer te doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS