Formule 1

Cadillac wil alleen met Andretti naar de F1: "Brengt twee unieke entiteiten samen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 november 2023 20:01

Eerder dit jaar kondigde Andretti Autosports en Cadillac een partnerschap aan om in de Formule 1 te stappen. Het doel is om samen vanaf 2025 in de Formule 1 te rijden. Inmiddels is er groen licht van de FIA en de volgende stap is een overeenkomst tussen Andretti en de commerciële rechtenhouder, FOM. Daarbij is het van belang om de elf bestaande teams mee te krijgen in het plan van de Amerikanen. Daarbij zijn de financiële gevolgen een belangrijk afwegingspunt. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de individuele belangen van de teams, maar ook van de F1 als geheel.

Michael Andretti

Vanuit de Formule 1 zijn er al vaker vraagtekens gesteld bij de bijdrage die Andretti Autosports gaat leveren. Dit in tegenstelling tot Cadillac en haar moedermaatschappij General Motors, waarvan de voordelen worden gezien. Mocht de deal tussen de FOM en Andretti afketsen, is er dan een alternatief voor Cadillac om in te stappen in de koningsklasse?

"GM is vastbesloten om samen te werken met Andretti om in de Formule 1 te racen”, aldus GM-president Mark Reuss tegenover het persbureau AP. "De samenwerking tussen Andretti-Cadillac brengt twee unieke entiteiten samen die gebouwd zijn voor de racerij, beide met een lange traditie van wereldwijd succes in de autosport."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS