Formule 1

Ferrari-teambaas doet boekje open over misgelopen onderhandelingen met Adrian Newey: 'Hij had er een ander idee bij'

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 september 2024 17:01

Nadat top-ontwerper Adrian Newey begin dit jaar Red Bull Racing verliet, leek het er in eerste instantie op dat Ferrari de beste papieren had om de Brit in te lijven. Dit is de Italiaanse renstal echter niet gelukt en zodoende heeft Newey een sensationele transfer naar het Formule 1-team van Aston Martin. In gesprek met L’Equipe vertelt Frederic Vasseur, teambaas van Ferrari, waarom Newey zijn team niet zal versterken.



Newey heeft gedurende zijn decennialange carrière tal van titels gewonnen als auto-ontwerper. Bij het team van Red Bull was hij mede-verantwoordelijk voor zes constructeurskampioenschappen en diverse wereldtitels van Sebastian Vettel en Max Verstappen, maar verliet de equipe als gevolg van een interne machtsstrijd. Ferrari zat lange tijd op de eerste rij voor Newey’s handtekeningen, maar de gesprekken liepen uiteindelijk toch op niets uit.

Vasseur heeft nu dus een boekje opengedaan over waarom de onderhandelingen misliepen. “Er zijn gesprekken geweest met Newey, hij had waarschijnlijk een ander idee van wat ik voor hem voor ogen had”, vertelt de Ferrari-voorman. Desondanks baalt Vasseur niet bijzonder erg van het feit dat Newey niet werd gecontracteerd. “Wellicht bereiken we ooit een gemeenschappelijke basis. Maar één persoon maakt niet het verschil. Het team is altijd sterker dan het individu.”



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS