Formule 1

Helmut Marko trots op Red Bull's en AlphaTauri's allemaal in de top tien: "Kun je heel blij mee zijn"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 november 2023 14:34

SAO PAULO – Max Verstappen won de sprintrace in Brazilië, Sergio Perez eindigde als derde. AlphaTauri-coureurs Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo werden respectievelijk zesde en negende. Alle Red Bull-auto’s eindigden in de top tien en dat stemde Dr. Helmut Marko goed. De Oostenrijker was in zijn nopjes na de sprintrace.

Max Verstappen Helmut Marko

Waar Red Bull opnieuw onverslaanbaar was met Max Verstappen, eindigde ook teamgenoot Sergio Perez op het podium. De prestaties van AlphaTauri lieten eerder dit jaar te wensen over, maar ook het zusterteam van Red Bull zit goed in de lift.

"Het was duidelijk dat hij Lando zou inhalen in de eerste bocht", begint de tachtigjarige adviseur bij ServusTV. "Hij ging pas aan het einde pushen, maar dat ging meer om bandenmanagement en het managen van het gat. Sergio liet een paar mooie inhaalacties zien en Yuki reed geweldig. Daniel had nog één rondje nodig. Al onze vier auto's kwamen in de top negen over de streep, daar kunnen we heel blij mee zijn."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS