Karting • Chrono

Karttopper Enzo Bol domineert NK KZ2 met clean sweep! "Echt een topdag, alles was perfect"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2024 02:16

EINDHOVEN - Met een indrukwekkende snelheid heeft Enzo Bol zondag de zesde ronde van het Nederlands kampioenschap KZ2 gedomineerd. De zestienjarige kartcoureur uit Rotterdam (Bergschenhoek), die uitkomt voor topteam SP Motorsport, liet in Eindhoven geen ruimte voor twijfel: poleposition, winst in de prefinale én de finale en een baanrecord van 41.6 in de koningsklasse van de Nederlandse kartsport. En dat amper een week nadat hij de Europese titel had gegrepen in de Rotax Max DD2-klasse in Lonato. Voor de razendsnelle karter komen er nog mooie races aan in de tweede helft van het seizoen zoals WK KZ2 in Portimao en de Rotax Max Grand Finals in Sarno.

Karttopper Enzo Bol domineert NK KZ2 met clean sweep!

"Vandaag was echt een topdag qua pure snelheid. Alles was perfect: de motor, de kart, en het team", jubelde Enzo op circuit De Landsard. Ondanks zijn dominantie, moest de talentvolle coureur hard werken voor zijn zege. "In de finale had ik een lastige start en viel ik terug van pole naar plek zes. Het was dus hard werken om terug aan kop te komen, maar uiteindelijk lukte het en ben ik nog behoorlijk weggereden. Met een goede actie in de eerste bocht kon ik de leiding pakken."

Enzo's overwinning komt in een jaar waarin hij al grote successen heeft geboekt, zoals de Europese titel in de DD2-klasse - iets meer dan een week geleden. Toch bleef hij nuchter: "Het is natuurlijk fijn om met zelfvertrouwen aan de start te staan, maar op de baan moet je het uiteindelijk zelf doen. Het maakt niet uit tegen wie je rijdt; iedereen kan hard gaan en het zijn allemaal zeer ervaren coureurs."

De jonge coureur schreef zijn succes in Eindhoven mede toe aan zijn team, SP Motorsport. In 2023 werd hij met het team van Stan Pex Nederlands kampioen in de DD2. "Ik rij nu voor het derde jaar bij SP Motorsport. Ik durf te zeggen dat dit het beste team is voor KZ2", prees hij. "Het is een perfecte combinatie met veel internationale ervaring op het hoogste niveau."

Karttopper Enzo Bol domineert NK KZ2 met clean sweep!

Voor Enzo was de zege op De Landsard zijn eerste in de KZ2, dit seizoen, alhoewel hij in augustus tweede werd in Mulsen in het zwaar bezette DKM. Op het listige Brabantse circuit voelde hij zich sterk. Niet zo vreemd ook, trouwens. "Deze baan is echt een thuisbaan voor mij. Ik kom hier al mijn hele leven. Het is een intensief circuit. Het is vooral zwaar voor je ribben en lichaam in een KZ2, maar het is ook een leuke baan."

Met zijn recente successen keek Enzo al vooruit naar zijn volgende wedstrijden. Want door zijn Europese titel tijdens de Rotax Max Challenge Euro Trophy in de DD2-klasse had hij zichzelf verzekerd van een ticket voor deelname aan de Grand Finals, het officieuze WK voor Rotax Max-rijders, dat later dit jaar wordt gehouden in Italië.

Tel daarbij op zijn deelname aan het WK KZ2 in Portimao en je kunt stellen dat Enzo een paar belangrijke wedstrijden voor de boeg heeft. Aan ambitie ontbreekt het hem alvast niet. “Voor de Grand Finals is mijn doel P1, maar ik heb twee keer eerder deelgenomen in de junioren en ik weet inmiddels dat er tijdens zo'n week van alles kan gebeuren." Het WK KZ2 wordt normaal gesproken een nog grotere uitdaging. “Ik weet dat ik snel ben. Ik heb er echt zin in!"

Enzo Bol rijdt het volgende seizoen alleen nog KZ. Hij bedankt Stan Pex, Rico, zijn ouders, zijn zus, Gert, Sander, en het hele team voor hun steun en de gezelligheid. Hij bedankt ook zijn sponsors Bol en Van Voskuilen, Asbolt en Mad Cars.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS