Karting • Chrono

Luca van Leer pakt in korte tijd een overwinning bij Kart4Fun en een knappe podiumplaats in NK Rotax Max!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 september 2024 19:20

EINDHOVEN - Met een indrukwekkende inhaalrace heeft Luca van Leer zondag een podiumplaats gepakt tijdens de zesde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max van Chrono Karting. De dertienjarige kartcoureur uit Leerbroek snelde op circuit De Landsard in Eindhoven naar de derde plaats in de sterk bezette Junioren-klasse, ondanks een lastige start van de dag.

Luca van Leer podium op NK

"Ja, het was een moeilijke dag, maar uiteindelijk heb ik toch nog een podiumplaats kunnen behalen", zei een opgeluchte Luca. Het jonge talent die uitkomt voor het topteam van SR Solutions had een wisselvallig verloop van het weekeinde gekend, maar kon dat uiteindelijk omzetten in een podium. "Het weekend ging over het algemeen vrij goed. Vrijdag en zaterdag verliepen goed en ik was snel tot aan de kwalificatie op zondag."

De problemen begonnen voor Luca tijdens de kwalificatie. "Met nieuwe banden werd het moeilijk. De kart voelde plotseling heel anders aan en daar moest ik aan wennen." Dit resulteerde in een ietwat teleurstellende achtste plaats in de prefinale. "Ik was wel eerst een beetje boos dat het ineens niet meer ging, aangezien ik het hele weekend een goede de snelheid had gehad", gaf Luca toe.

Maar opgeven staat niet in het woordenboek van de talentvolle Utrechter. In de finale toonde Luca zijn veerkracht en race skills. "Bij de start viel ik terug naar de tiende plaats, maar uiteindelijk ben ik daarvandaan nog naar de derde plaats gereden." Een prestatie die getuigde van zijn doorzettingsvermogen en snelheid.

Luca's recente overstap naar het team van Scott Zwart lijkt dus zijn vruchten af te werpen. "Sinds ik met de nieuwe kart rijd, gaat het al beter", vertelde hij. Dit werd twee weken geleden al duidelijk toen hij op hetzelfde circuit alle drie de wedstrijden en de kwalificatie won tijdens de vierde ronde van de Kart4Fun-competitie, ook in Eindhoven. Een mooie overwinning dus!

Toch is Luca zich bewust van het niveauverschil tussen de verschillende competities. "Bij Kart4Fun wordt er anders gereden, hoefde ik ietsje minder te verdedigen. In het NK is het anders en moet je er toch wat harder voor werken", legde hij uit.

Luca van Leer

Met nog enkele rondes te gaan in het NK, keek Luca vol vertrouwen naar de toekomst. "Ik ben nooit snel geneigd te denken dat ik kan winnen, maar ik denk wel dat nog een paar een topvijfklasseringen zeker haalbaar moeten zijn." Met zijn recente podiumplaats heeft hij bewezen dat hij tot de toppers in zijn klasse behoort!

Luca van Leer bedankt JvD Power voor het verzorgen van de motoren, Scott Zwart van SR Solutions, het hele SR-team, al zijn sponsors, en natuurlijk zijn ouders voor hun onvoorwaardelijke steun.

Luca van Leer wordt in zijn raceactivitieiten ondersteund door: Nestr Smart Finance (hoofdsponsor)
Lasservice D.W.de Jong
Zonnepanelen Xtra
Lowpad
Saltymax
´t Houtwerk
Allom
MB Racing
Aalbers Farina
Dior heavy lift
Boer B.V.
Hulters
Multicomm
Versluis vakschilders
J.W. Blokland holding
Laserdeal
2THINK
Dumaco Hardinxveld-Giessendam
Website sponsoren
SR Solutions
Jvd Power

Voor meer informatie over Luca kun je terecht op zijn website: lucavanleer.nl

Instagram: lucavanleer_juniorkartdriver

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS