Karting • Chrono

Oliwier Mazurkiewicz wint ticket voor Rotax Max Grand Finals in Italië: "Een droom die uitkomt!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 september 2024 09:00

EINDHOVEN - Oliwier Mazurkiewicz uit Berghem heeft zich zondag in Eindhoven verzekerd van een felbegeerd ticket voor de Rotax Max Grand Finals. Tijdens de zesde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max toonde het twaalfjarige karttalent zijn klasse met de vierde plaats in de kwalificatie, de tweede plaats in de prefinale en de derde plaats in de finale van de Minimax-klasse. De grote bonus was dus het ticket voor de RMCGF 2024, die dit jaar plaats vind op het mooie Circuito Internazionale di Napoli in Sarno onder de rook van de Vesuvius!

Oliwier Mazurkiewicz wint ticket voor Rotax Max Grand Finals in Italië:

"Het voelde echt geweldig om het ticket voor de Grand Finals te winnen. Ik was ontzettend blij, omdat dit de eerste keer is dat ik naar het WK mag", straalde Oliwier.

Ollies raceweekend begon veelbelovend. "In de vrije training eindigde ik als tweede en had ik een goed gevoel. Bij de kwalificatie werd ik vierde", vertelde hij. In de prefinale toonde hij zijn race skills: "De start was moeilijk aan de buitenkant, maar ik kon mijn positie vasthouden. In de volgende ronde haalde ik Cees Muys in en reed daarna naar voren met Jeff (Verbeke, red.) en Vince (Vanderhallen, red.)."

Met het WK-ticket in gedachten, maakte Oliwier een slimme keuze: "Ik haalde Jeff in, maar besloot niet met Vince om de eerste plaats te vechten omdat hij niet meetelde voor het kampioenschap. Ik wilde geen risico lopen om gediskwalificeerd te worden of achter mijn rivalen te eindigen."

In de finale bewees het Brabantse talent zijn veerkracht. "Ik maakte een foutje en zakte daardoor terug naar de vierde plaats, maar ik kon een bocht later naar de derde plek opschuiven", legde hij uit. "Ik ben heel blij dat ik constant rond de vijfde plaats heb gereden dit weekend."

Met zijn kwalificatie voor de Grand Finals wacht Oliwier een nieuwe uitdaging op het circuit van Sarno in Italië waar het evenement dit jaar wordt gehouden. "Ik ken de baan nog niet, maar heb gehoord dat het een grote, lange en supersnelle baan is, nog sneller dan Genk", vertelde hij enthousiast.

Dat de baan een nieuw layout heeft en dat de versie die op de simulatoren te vinden is, dus niet meer telt, maakte voor Oliwier niks uit. “In de simulator is het heel anders dan in het echt. Want ik heb een keertje het circuit van Eindhoven gereden op de simulator en dan kon ik alles bijna volgas doen. Dus dat is helemaal niet realistisch.”

Goed, Oliwier leert de baan ter plekke wel kennen, wilde hij maar zeggen. Ondanks zijn Poolse achternaam, voelt Oliwier zich trots om Nederland te vertegenwoordigen. "Ik ben zowel Nederlands als Pools, maar het idee om onder de Nederlandse vlag te rijden voelt heel goed!"

Oliwiers prestatie zal ook op school, Mondriaan College Het Hooghuis in Oss, niet onopgemerkt blijven. "Ik ga mijn ticket meenemen naar school om te laten zien dat ik naar het WK ga!"

Oliwier Mazurkiewicz karting

Oliwier bedankt zijn vader, moeder, familie, vrienden en Marcel, die zijn hele kart in elkaar heeft gezet voor de wedstrijd. Ook bedankt hij zijn klasgenoten, vrienden op de kartbaan en sponsors. "En natuurlijk wil ik nog zeggen: heel erg bedankt, papa en mama!"

"Verder veel dank aan onze geweldige vrienden die ons op het circuit hebben gesteund, Jac en Tren Melick en Anne-Marie Vuik, voor de supersnelle motor waardoor de training op zeer hoog niveau plaatsvond."

Oliwier Mazurkiewicz wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Kremzer advies
Vetipak B.V
Erkappremiumcarwrap
Mega-smaken oss
M.B.L MetaalbewerkingLasbedrijf

Deze Rotax Max Grand Finals in Italië is een extra toetje is op het raceseizoen. Oliwier zoekt nog extra support voor de grootste race van het jaar waar zo'n 400 karters uit 60 verschillende landen aanwezig zijn. Ook hoopt hij dat het bedrijfsleven in en om Oss en Berghem hem wil steunen op het WK Rotax Max. Wil je Ollie ook ondersteunen neem dan contact op via de goedverzorgde website van Oliwier Mazurkiewicz

Facebook Ollie Oliwier R-cing D-river Mazurkiewicz

Instagram Oliwier Mazurkiewicz

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS