Formule 1

McLaren geeft verklaring nadat gat in MCL38 de aandacht heeft getrokken van FIA en Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 juli 2024 07:30

McLaren-teambaas AndreaLando Norris McLaren F1 Stella is verbaasd over hoe een gat in een remtrommel 'escaleerde' tot een belangrijk gespreksonderwerp in de Formule 1-paddock, nadat Red Bull naar verluidt alarm had geslagen.

McLaren F1


De Duitse publicatie Auto Motor und Sport heeft een artikel gepubliceerd waarin wordt gesteld dat Red Bull een gat in de remtrommels van de McLaren MCL38 had ontdekt dat na de training afgedekt moet worden om aan de reglementen te voldoen, maar McLaren en een ander team hadden deze gaten tijdens recente races niet opnieuw afgedekt.

Naar verluidt zijn de gaten tijdens de races in Oostenrijk en Groot-Brittannië met tape afgedekt - Stella bevestigde tegenover Sky F1 dat McLaren deze tactiek had toegepast - terwijl hij ook de geruchten bevestigde dat de FIA contact had opgenomen om te verduidelijken dat de gaten afgedekt moesten worden. Naar verluidt had Red Bull het bestuursorgaan gewaarschuwd uit angst dat er een extra koelmechanisme werd gecreëerd, wat in strijd is met de reglementen.

Stella verduidelijkte dat het gewoon om een gat in een sensor gaat en is verbaasd dat er zo'n groot probleem van is gemaakt. Zijn zaak is heel eenvoudig”, zei hij. Het is een gat om bij een sensor te komen en we kregen van de FIA te horen dat dit gat niet is toegestaan en we hebben het gewoon afgeplakt. Het is een zeer, zeer eenvoudige zaak die om de een of andere reden lijkt te zijn geëscaleerd tot een onderwerp in de paddock."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS