Formule 1

Schumacher heeft te doen met Kimi Antonelli: “Wordt echt heel zwaar voor hem”

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 september 2024 20:05

Andrea Kimi Antonelli krijgt volgend jaar een zware taak. De pas achttienjarige coureur uit Bologna maakt in 2025 zijn Formule 1-debuut bij het team van Mercedes. Er wordt verwacht dat hij direct moet presteren, maar Ralf Schumacher heeft te doen met de jonge Italiaan. Schumacher stelt dat het mentaal een uitdaging van formaat zal worden.

Mick Schumacher

Antonelli maakte in Monza zijn debuut tijdens de eerste vrije training, maar dit was slechts van korte duur. Na enkele indrukwekkende openingsrondjes, parkeerde hij de auto al na een kleine tien minuten in de bandenstapel in de Parabolica. Ondanks deze domper, werd hij nog geen 24 uur later alsnog bevestigd als racecoureur voor 2025.

De druk op Antonelli was al torenhoog, toen hij afgelopen seizoen de overstap maakte van het FRECA direct naar de Formule 2. Op het moment dat Lewis Hamilton bekend maakte werd hij vollop genoemd als mogelijke vervanger. De druk was al hoog en deze wordt volgend Ralf Schumacher alleen nog maar hoger: "Het is mentaal heel erg heftig”, begint de zevenvoudig Grand Prix-winnaar in gesprek met Sky Sports Duitsland.

“Het is een bijzondere uitdaging om direct in te stappen bij zo'n fabrieksteam. Normaal gesproken beginnen veel coureurs bij een kleiner team. Daar leren ze en kunnen ze fouten maken zonder dat ze direct in de spotlights staan. Antonelli zal vanaf nu altijd in de schijnwerpers staan. Dat wordt echt heel erg zwaar voor hem."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS