Formule 1

Oscar Piastri emotioneel na eerste GP-overwinning: "Dag waar je als kind van droomt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 juli 2024 15:05

Oscar Piastri heeft zijn allereerste Formule 1 Grand Prix in zijn carrière gewonnen, een overwinning die ongetwijfeld een mijlpaal voor hem zal zijn. De jonge Australische coureur zegevierde op indrukwekkende wijze tijdens de Hongaarse Grand Prix, een race die hem nu altijd zal bijblijven. Deze overwinning kwam echter tot stand nadat Lando Norris, zijn teamgenoot, hem de leidende positie had toegeschoven. Deze beslissing werd genomen in het belang van het team, wat de samenwerking tussen de coureurs benadrukt.

Oscar Piastri

Hoewel dit moment voor Norris een teleurstelling was, smaakte Piastri's eerste winst toch bitterzoet: "Dit is ontzettend bijzonder. Dit is echt de dag waar ik als kind van heb gedroomd", begint Piastri met deze emotionele tekst in gesprek met Nico Rosberg.

"Natuurlijk was het een beetje lastig aan het einde, maar bij de start wist ik mezelf in de juiste positie te brengen. En ik wil het team bedanken voor hun harde werk en deze auto. Het is heel erg leuk om te racen voor McLaren. Ze hebben mij deze kans gegeven en het is geweldig om na achttien maanden te winnen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS