Formule 1

OFFICIEEL: Jack Doohan promoveert naar Alpine F1 in 2025: "Dankbaar voor het vertrouwen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 augustus 2024 07:11

Jack Doohan racet in 2025 voor het team van Alpine in de Formule 1. Dat maakt het Franse team bekend in een persbericht. Doohan volgend jaar naast de ervaren Pierre Gasly rijden. Hij is de eerste Alpine Academy-prospect die promoveert naar een racestoel bij het team.

Jack Doohan Formule 1 Alpine

Doohan is al enkele jaren verbonden aan het juniorteam van Alpine. In 2021 eindigde hij in het Formule 3-kampioenschap op de tweede positie. Vorig jaar reed hij in het Formule 2-kampioenschap naar de tweede positie in de tussenstand.

De 21-jarige Australiër, zoon van de legendarische vijfvoudig 500cc-motorrijderswereldkampioen Mick Doohan, was de afgelopen twee jaar reservecoureur van het team na een succesvolle juniorencarrière in de internationale eenzittersrace.

“Ik ben zo blij dat ik in 2025 promotie heb gemaakt naar een fulltime racestoel bij BWT Alpine F1 Team. Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen en het geloof van het senior management van het team. Er is nog zoveel werk te doen om voorbereid en klaar voor te zijn en ik zal in de tussentijd mijn best doen om zoveel mogelijk informatie en kennis op te nemen om klaar te zijn voor de stap omhoog”, begint Doohan in een persbericht van Alpine.

“Het is buitengewoon bevredigend om de eerste afgestudeerde van de Alpine Academy te zijn die een racestoel bij het team heeft en ik ben enorm dankbaar aan degenen die mij onderweg hebben gesteund om dit te realiseren. Het is een spannend moment, een trotse dag voor mijn familie, en ik kijk ernaar uit om het allemaal in me op te nemen en hard te pushen achter de schermen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS