Formule 1

Sergio Pérez voelt toorn van rivaal na 'groot moment' in GP Hongarije

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 juli 2024 09:30

Zhou Guanyu houdt vol dat Sergio Pérez 'niet op de juiste plaats reed' nadat de Sauber-coureur een dramatische spin had gemaakt tijdens de training voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije. Hou spinde bij het uitkomen van bocht vier utijdens de tweede vrije training op de Hungaroring toen Pérez' Red Bull een langzame ronde voor hem reed.

Sergio Pérez F1


Hoewel Pérez op het moment van het incident buiten de racelijn reed - rechts van de baan bij het naderen van de rechterbocht van bocht 5 - gaf Zhou de Red Bull-coureur meteen de schuld en beschuldigde hij hem ervan dat hij in de weg reed via de teamradio.

"Deze Red Bull. WHat the fuck?”, zei de Chinese coureur. Hoewel het incident niet werd opgemerkt door F1's bestuursorgaan de FIA, was de Sauber-coureur onvermurwbaar dat hij geen fout had gemaakt en dat de vuile lucht van de Red Bull voor hem had bijgedragen aan zijn controleverlies.

Zhou, die als laatste van de twintig deelnemers aan VT2 werd geklasseerd, zei: “Eerlijk gezegd zat hij niet op de juiste plaats in mijn ronde. Ik raakte de vuile lucht. De bocht was er, het is niet zo dat ik een fout maakte in die bocht. Net toen ik de ronde in wilde gaan, zag ik de Red Bull voor me, dus ik raakte de vuile lucht en dat was het. Het was een groot moment, blij dat ik het gered heb, maar eerlijk gezegd kun je in dat soort bochten beter aan de linkerkant blijven omdat hij op de racelijn zat."

Pérez voerde ondertussen aan dat hij aan de kant ging in afwachting van Zhou's komst, nadat hij was gewaarschuwd door de Red Bull-pitmuur dat de Sauber snel dichterbij kwam. Hij zei: Ik wist dat hij eraan kwam, dus ik ging aan de kant. Toen ik hem zag spinnen, moest ik vrij snel naar links om hem te ontwijken. Gelukkig kon ik hem ontwijken en had hij geen schade, dus dat was goed."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS