Formule 1

Wat een dikke 'auto van de zaak' voor Fernando Alonso: 'Echt een F1-auto op de weg'

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 september 2024 14:52

Na ruim een jaar wachten, is hij daar dan eindelijk: Fernando Alonso mocht onlangs zijn Aston Martin Valkyrie-hypercar in ontvangst nemen. Deze auto, ontworpen vanuit een samenwerking tussen Red Bull Racing en Aston Martin, staat algemeen bekend als een ‘Formule 1-auto op de weg’. De Spanjaard is logischerwijs dan ook helemaal in zijn nopjes met de levering van zijn nieuwe speeltje.


Alonso reed woensdag vier september voor het eerst met zijn nieuwe auto. Hij showde hem even in de straten van Monaco, tevens zijn woonplaats. Onder de motorkap van de Valkyrie ligt een V12, 6,5 liter hybride motor die in 2,5 seconden van nul naar ongeveer 96,5 kilometer per uur gaat. We kunnen dus wel stellen dat we te maken hebben met een echte hypercar.

Alonso liet in een persbericht van Aston Martin weten bijzonder blij te zijn met de levering van de Valkyrie. “Ik kan moeilijk onder woorden brengen hoezeer ik naar vandaag heb uitgekeken”, vertelt hij. Alonso vervolgt: “Om aan het stuur te zitten van mijn eigen Valkyrie; een auto waarbij ik nauw heb samengewerkt met het Aston Martin-team om hem te ontwerpen, is zonder meer heel bijzonder.”

Alonso is uiteraard ook in de Formule 1 actief namens Aston Martin. De Spanjaard houdt momenteel de negende plek bezet in het coureurskampioenschap en Aston Martin staat vijfde bij de constructeurs. De tweevoudig wereldkampioen kan niet wachten om zijn Valkyrie te gebruiken. “Deze auto is echt een F1-auto voor op de weg, heel veel kennis en technologie die we toepassen in de Formule 1, is hier ook geïmplementeerd. Ik kan niet wachten om de weg op te gaan”, besloot een gelukkige Fernando Alonso zijn statement.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS