Formule 1

Aston Martin Formule 1® Team bereikt mijlpaal: samenwerking Aramco, Honda en Valvoline in aanloop naar F1-reglement 2026

Uitgegeven door HJ van Keulen • 3 september 2024 10:01

Silverstone - Het Aston Martin Aramco Formula One® Team heeft vandaag een belangrijke mijlpaal aangekondigd in de voorbereiding op het nieuwe F1-reglement van 2026 - een technische samenwerkingsovereenkomst ondertekend door de vertegenwoordigers van het team, Aramco, Honda en Valvoline Global Operations (VGO). Het dynamische samenwerkingsverband is verenigd in het doel om de ontwikkeling van de Formule 1-wagen van 2026 te stimuleren volgens de nieuwe FIA-reglementen voor succes op het circuit.

Van links naar rechts: Yasser Mufti, Aramco Executive Vice President Products & Customers; Lawrence Stroll, Executive Chairman, Aston Martin Aramco Formula One® Team; Koji Watanabe, President, Honda Racing Corporation en Jamal Muashsher, CEO, Valvoline Global
Van links naar rechts: Yasser Mufti, Aramco Executive Vice President Products & Customers; Lawrence Stroll, Executive Chairman, Aston Martin Aramco Formula One® Team; Koji Watanabe, President, Honda Racing Corporation en Jamal Muashsher, CEO, Valvoline Global

De samenwerking is erop gericht om de expertise en technologie van elk van de partners van wereldklasse te benutten om de best mogelijke kansen te creëren voor het Aston Martin Aramco Formula One® Team tijdens de voorbereidingen voor het F1-seizoen van 2026 en daarna.

Als onderdeel van dit strategische partnerschap zal Aramco geavanceerde brandstoffen leveren en zal Honda een nieuwe fabrieksmotor ontwikkelen met een 50:50-verdeling tussen elektrisch en verbrandingsvermogen. Daarnaast levert Valvoline toonaangevende smeermiddelen voor de power-unit en de expertise van 150 jaar ervaring in automotive en industriële oplossingen. Alle partijen zullen samenwerken met als doel het team in de voorhoede te plaatsen op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

De technische ontwikkeling van het partnerschap bouwt voort op Aramco's bestaande sponsorovereenkomst met het team, die een nauwe samenwerking mogelijk heeft gemaakt op het gebied van een reeks technologieën die mogelijk in wegvoertuigen kunnen worden toegepast - van het lichter maken van auto's tot veiligheidsverbeteringen.

Yasser Mufti, Aramco Executive Vice President Products & Customers; Jamal Muashsher, CEO, Valvoline Global; Lawrence Stroll, Executive Chairman, Aston Martin Aramco Formula One® Team en Koji Watanabe, President, Honda Racing Corporation

Lawrence Stroll, Executive Chairman, Aston Martin Aramco Formula One® Team zei: “Deze mijlpaal markeert een belangrijke stap voorwaarts in onze reis naar het F1-seizoen van 2026 - met als doel de grenzen van het mogelijke te verleggen. De samenwerking met Aramco, Valvoline Global en Honda verloopt nu in een hoog tempo en we liggen op schema om onze ambitieuze doelen te bereiken. De gezamenlijke inspanningen voor de ontwikkeling van geavanceerde brandstoffen en smeermiddelen, samen met onze nieuwe Honda krachtbron, zullen onze prestaties op het circuit verbeteren en we hebben er alle vertrouwen in dat deze samenwerking voor alle betrokkenen een groot succes zal zijn.”

Yasser Mufti, Aramco Executive Vice President Products & Customers, zei: “We zijn ongelooflijk enthousiast over onze samenwerking met het Aston Martin Aramco Formula One® Team, Honda Racing Corporation en Valvoline Global. Deze samenwerking onderstreept niet alleen ons werk met het team, maar ook onze toewijding aan het ontwikkelen van geavanceerde technologieën voor gebruik in de autosport en de auto-industrie in het algemeen.”

Koji Watanabe, President, Honda Racing Corporation, zei: “Samenwerken met Aston Martin, Valvoline Global en Aramco is een unieke samenwerkingservaring. We vinden het geweldig om met de Aston Martin Aramco-raceauto het nieuwe tijdperk van Formule 1-reglementen in te gaan en zijn er trots op deel uit te maken van deze unieke samenwerking met vier ongelooflijke merken.”

Jamal Muashsher, CEO, Valvoline Global, zei: “Onze samenwerking met het Aston Martin Aramco Formula One® Team is een unieke kans om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is in de autosport. De geavanceerde smeermiddeltechnologieën van Valvoline spelen een cruciale rol in deze samenwerking en we zijn verheugd om de resultaten van onze gezamenlijke inspanningen in 2026 op het circuit te zien.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS