DTM

DTM: Mogelijke wissel Brands Hatch naar Donington? "Brands heeft mooie sfeer, maar Donington is beter"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 oktober 2018 12:51

Dit jaar keerde de DTM terug naar Brands Hatch voor haar Engelse wedstrijd. Toch geeft de directeur van het Duitse toerwagenkampioenschap toe dat men openstaat om het circuit in te wisselen voor Donington. De reden hiervoor is dat het aantal inhaalacties op Brands Hatch beperkt was en de coureurs zelf aangaven een voorkeur voor Donington te hebben.

DTM Brands Hatch

“We staan volledig open. We proberen ons onderzoek te doen of, laten we zeggen, dat we op het moment kijken naar de feiten van Brands”, zei DTM-directeur Gerhard Berger. “Ik hou van Brands Hatch, ik denk dat het een mooie sfeer heeft, maar om één of andere reden is Donington beter, we kunnen daarom ook naar Donington gaan. We gaan het zien.” De laatste keer dat de DTM op het circuit reed, was alweer in 2003. Een nieuwe race kan er volgens de voormalig F1-coureur overigens niet bijkomen, omdat men al twee nieuwe races had in 2017 met een nachtrace in Misano en een terugkeer naar Brands Hatch.

“Beide zijn lastige projecten, omdat het een nieuwe start in Engeland is en een nieuwe start in Italië”, zei Berger. “Het is duidelijk dat het twee of drie jaar in beslag neemt voordat je jezelf goed positioneert. In Engeland, zoals altijd, moet je in het hart van motorsport zitten en dat voel je direct. De Engelse fans zijn gewoon de juiste. Italië is altijd een speciale race, met goede inhaalacties, wat de keerzijde is van Brands, het is daar erg lastig in te halen.” Volgens Berger kunnen er op de kalender aanpassingen verwacht worden, maar het gaan geen hele grote zijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS