Formule 1

Charles Leclerc niet geheel tevreden na P3 in sprintkwalificatie: 'Gevoel was gewoon niet geweldig'

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 oktober 2024 05:03

Charles Leclerc kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn derde plaats in de sprintkwalificatie op COTA. In aanloop naar het beslissende deel van de strijd tegen de klok, leek het erop dat Ferrari het heft in handen had. Maar op het moment supręme was het toch Max Verstappen die aan de haal ging met pole position. Zodoende is de Monegask toch enigszins teleurgesteld, vertelt hij in gesprek met F1TV.



Tot SQ3 zag het er rooskleurig uit voor Ferrari. Maar in het laatste bedrijf kwamen ze toch iets tekort, Leclerc denkt te weten waarom. “Om een of andere reden vond Mercedes extra snelheid op de softband, die wij niet konden bijbenen. Op de medium waren we goed, maar op de zachte band ging het minder. De ronde was een ook een beetje rommelig, maar ik heb niks geks gedaan. Het gevoel was gewoon niet geweldig.”

“P3 is op zich niet slecht in de sprintkwalificatie. Gezien het feit dat we weinig voorbereidingstijd hebben gehad, kan het gebeuren dat het gevoel soms niet helemaal goed is. We hebben nog genoeg werk te doen om ons te herstellen en hopen dat we wat naar voren kunnen opschuiven morgen”, vervolgt Leclerc.

Toch maakt de zevenvoudig Grand Prix-winnaar zich geen illusies wat betreft zijn mogelijkheden gedurende de sprintrace. “Max (Verstappen) ziet er supersnel uit. We hebben niet helemaal helder wie er snel is in race-omstandigheden, dus het is lastig te zeggen wie de overhand heeft. Maar ik hoop dat we de sprintrace kunnen winnen, dat zou een goed teken zijn voor zondag”, besluit de nummer drie in het wereldkampioenschap.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS