Formule 1

George Russell hoopt met Max Verstappen te vechten tijdens sprintrace in COTA: 'Waarom niet?'

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 oktober 2024 04:00

George Russell kwam tijdens de sprintkwalificatie op het circuit van COTA net tekort ten opzichte van polesitter Max Verstappen. Na een spannende sessie, moest de Brit twaalf duizendsten toegeven en start zodoende als tweede aan het verkorte raceformat op zaterdag. Desondanks is de Mercedes-coureur niet ontevreden over het resultaat, zo vertelt hij in gesprek met F1TV na afloop van de race tegen de klok.



De tweevoudig racewinnaar in de Formule 1 is vooral blij dat hij zich weer eens kon meten met de beste. “Om eerlijk te zijn, ben ik gewoon heel blij. Het is alweer even geleden dat we op de eerste rij stonden. Het was een lastige sessie, maar op het einde heb ik een goed ronde aaneengerijgd en het is fijn om weer voorin mee te draaien.”

Omdat dit weekend een sprintweekend is, was er slechts tijd voor één vrije training. In die oefensessie oogde Russell niet per se comfortabel, zo vertelt hij zelf. Maar de ommekeer liegt er niet om. “Ik had vanochtend zeker mijn handen vol aan de auto. Maar we wisten dat er potentieel in zat, omdat we onze snelle rondes in eerste instantie niet optimaal benutten. Maar tot nog toe voelde de auto prima. Jammer dat Lewis Hamilton (P7) niet dichterbij staat. Hij was eveneens bezig aan een goede ronde, maar ondervond hinder van de gele vlaggen."

De 26-jarige hoopt tot slot het gevecht aan te kunnen gaan met Max Verstappen tijdens de race van morgen. “Waarom niet? Als we hier als tweede kunnen kwalificeren, een paar tienden voor de rest, dat geeft vertrouwen. Ik ben gewoon blij om weer in deze positie te zitten. Dit is hetgeen ik zo leuk vind aan Formule 1; vechten om poles en overwinningen. Hopelijk gaan we dat morgen weer doen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS