Formule 1

Wanhoop troef bij Lando Norris: 'We staan waar we verdienen te staan'

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 oktober 2024 06:01

Lando Norris baalde als een stekker na afloop van de sprintkwalificatie. De Brit strandde op P4 na een ietwat rommelige sessie en was daar zelf duidelijk niet over te spreken. In gesprek met F1TV uit de nummer twee in het wereldkampioenschap zijn frustraties over de stroef verlopen kwalificatie.



De strijd om het wereldkampioenschap Formule 1 gaat dit jaar hoofdzakelijk tussen Max Verstappen en Lando Norris. Laatstgenoemde moet een achterstand van 52 punten zien goed te maken. P4 in de sprintkwalificatie is daarom misschien een enigszins summier resultaat. “We worstelden al de hele dag, mijn laatste rondje wat verschrikkelijk slecht”, vertelt Norris. Toch is de drievoudig Grand Prix-winnaar niet geheel ontevreden. “Op zich valt de schade nog mee. Ik had verwacht dat het veel erger zou zijn.”

Norris tast vooralsnog in het duister over de oorzaak van zijn strubbelingen. Maar één mogelijke oorzaak sluit hij bij voorbaat alvast uit. “We rijden dit weekend met nagenoeg hetzelfde pakket als de voorgaande race, dus dat kan het niet zijn.”

De 24-jarige coureur heeft een duidelijk doel voor ogen tijdens de sprintraces: plaatsen goed maken. Maar hij erkent dat dat mogelijk lastig gaat worden, gezien het huidige vormpeil. “Ik heb geen idee hoe we ervoor staan wat racesnelheid betreft. Ik hoop uiteraard naar voren te gaan, maar ik denk dat we nu zo ongeveer staan waar we verdienen te staan. Ik heb geen idee hoeveel ik goed kan maken”, besluit Norris.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS