Formule 1

De updates van de Mercedes W15 moeten een klein wonder zijn, maar Lewis Hamilton acht het onmogelijk

Uitgegeven door Peter Vader • 18 oktober 2024 20:16

Het kan verkeren. Zo ben je de absolute heerser en zo heb je de grootste moeite om bij te blijven. Dit geldt met name voor Red Bull, maar ook Mercedes kan er over meepraten. Het zijn de ups en downs van een vreemd en onvoorspelbaar seizoen. Eerst Red Bull, toen Ferrari, toen McLaren en nu ook Mercedes: alle vier de topteams hebben een periode achter de rug dat ze in een uitstekende vorm verkeren, maar die van McLaren is de enige die het echt lijkt te kunnen volhouden. Red Bull en Ferrari blijven dicht in de buurt van de McLaren MCL38, terwijl de Mercedes na Spa-Francorchamps, moeite heeft om de gewenste prestatie te leveren.

Lewis Hamilton F1 Mercedes podium GP EngelandLewis Hamilton: "Ik denk dat we begrijpen waar we fout zijn gegaan en ik hoop dat we dit weekend weer met een beter evenwicht kunnen beginnen; dat is natuurlijk vrijwel onmogelijk, tenzij je geluk hebt en de update vanaf het begin werkt"

Weinig getest
Een belangrijk pakket aan upgrades zal in Austin arriveren voor de W15. Aanvankelijk zouden ze bewaard blijven voor de periode na de Amerikaanse triple-header, maar Brackley koos ervoor om de W15 al in Austin ervan te voorzien. Er is alleen weinig tot niet mee getest en daardoor zal het volgens Lewis Hamilton vrijwel onmogelijk zijn om in Texas te excelleren. De problemen aan de onderkant van de auto hebben de ontwikkeling van de W15 vertraagd, die nu een klein wonder nodig heeft om weer de achtervolging in te kunnen zetten op de koplopers.

De weg kwijtgeraakt
“Anderen hebben updates gebracht op momenten dat wij dat niet hebben gedaan. Wij brengen er bijvoorbeeld nu hier een. Anderen namen het mee naar Zandvoort en Monza, ik denk dat het hetzelfde was voor Ferrari , dus ik denk dat we een beetje uit de pas liepen en uiteindelijk zijn we een beetje de weg kwijtgeraakt met de set-up. Ik denk dat we begrijpen waar we fout zijn gegaan en ik hoop dat we dit weekend weer met een beter evenwicht kunnen beginnen. Dat is natuurlijk vrijwel onmogelijk, tenzij je geluk hebt en de update vanaf het begin werkt. Vorig jaar kwamen we hier en ik hoefde niet veel te veranderen, de balans was vanaf het begin perfect. Negenenhalf van de tien keer is dat niet het geval.”, aldus Lewis Hamilton, die daarmee zijn twijfels uitte over het functioneren van de updates.

Niet optimaal
“Het is moeilijk, maar iedereen zit in hetzelfde schuitje. Dit legt veel druk en aandacht op de simulatie. De simulaties zijn het afgelopen jaar niet optimaal geweest, maar we werken er voortdurend aan. Anderen zetten de auto op de baan en het werkt meteen”, aldus de zevenvoudig F1-wereldkampioen. Het zal dus interessant zijn om dit weekend te zien in hoeverre Mercedes erin geslaagd is zich te verbeteren.

Lewis_Hamilton_F1_Mercedes_W15



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS