Formule 1

F1-truc! Grootste concurrenten reageren op 'zwarte zone' van Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 oktober 2024 11:00

McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri hebben gereageerd op Red Bulls erkenning dat er een apparaat voor bibaanpassing op de RB20 van Max Verstappen en Sergio Perez zit.

McLaren-teamgenoten Lando Norris en Oscar Piastri


Red Bull bevestigde dat zo'n systeem bestaat, maar stelt dat het ontoegankelijk is als de auto klaar is om te rijden. Ze hebben een plan afgesproken met de FIA om aan de regels te voldoen.

Norris betwijfelt of de nieuwe maatregelen iets zullen veranderen aan de rangorde: "Als het hen heeft geholpen, als ze het hebben gebruikt op een manier die mensen denken, dan verschuift het misschien in onze richting. Maar ik denk niet dat het echt iets zal veranderen in het grote geheel."

Piastri gaf toe dat hij nog niet had gehoord over Red Bulls openhartige bekentenis, maar zei: "Als het iets is dat is gebruikt, is het uit het grijze gebied en in het zwarte gebied."

"Er is een verschil tussen zwart-wit dingen zoals dit, en er is een verschil tussen Formule 1 en de grenzen verleggen en nieuwe dingen creëren en innoveren binnen de ruimte waarin je mag innoveren", zei Norris.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS