Formule 1

Liam Lawson blikt vooruit op rentree in Formule 1: 'Doel is zo snel mogelijk zoveel mogelijk punten scoren'

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 oktober 2024 15:00

Liam Lawson maakt dit weekend in de Verenigde Staten zijn rentree in de Formule 1. De Nieuw-Zeelander vervangt Daniel Ricciardo voor het restant van dit seizoen namens het team van VCARB. De 22-jarige coureur vertelt in de donderdagse persconferentie van de FIA voorafgaand het Grand Prix-weekend in Amerika wat hij van zichzelf verwacht de komende zes races.



Sinds de bekendmaking van de rijderswissel bij VCARB is er veel op Lawson afgekomen, zo vertelt hij zelf. “Het is een drukke periode geweest. Ik heb me zoveel mogelijk voorbereid. Het is geen makkelijk moment om in de auto te stappen. Uiteraard staat er dit weekend ook een sprintrace op het programma. Een nieuwe baan, het einde van het seizoen nadert, ik moet er klaar voor zijn.”

Vorige week kreeg de man, die in 2023 ook al vijf Formule 1-races reed, de kans om alvast wat meters te maken tijdens de Pirelli-test op het circuit van Mugello. “Dat was nuttig. Het was nuttig voor mijn nek, om eerlijk te zijn. We hebben in principe gewoon long runs gedaan. Hoewel ik liever misschien meer had gepusht in korte runs, was dit een goed om mezelf klaar te stomen voor races in Formule 1”, aldus Lawson.

De Kiwi heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld voor de resterende races. “Het voornaamste doel is: punten scoren. Het team gaat mij daar uiteraard vooral op beoordelen. We vechten ook nog voor P6 in het constructeurskampioenschap. Dus het is zaak om zo snel mogelijk zoveel mogelijk punten te scoren”, besluit Lawson.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS