Formule 1

Christian Horners 'zachte landing' uitspraak over motorstraf VS GP

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 oktober 2024 14:00

VCARB-coureur Liam Lawson stelt dat de gridstraf die hij dit weekend krijgt voor de Grand Prix van de Verenigde Staten zeker een belemmering zal zijn bij zijn eerste optreden van het seizoen.

Liam Lawson maakt dit weekeinde zijn rentree als racecoureur in de Formule 1


Lawson keert terug in F1 als vervanger van Daniel Ricciardo voor de laatste zes races van 2024, maar zal een gridstraf van tien plaatsen krijgen voor zijn eerste race terug in Austin.

Red Bull-teambaas Christian Horner noemde de motorstraf 'een zachte landing' voor Lawson. In reactie daarop zei de 22-jarige Nieuw-Zeelander: "Het is zo, maar tegelijkertijd gaat het om hoeveel druk je als coureur op jezelf zet. Iedereen denkt er anders over, maar voor mij wil ik de best mogelijke kans hebben om te presteren."

"Je kunt het zien als minder druk, omdat ik weet dat ik achteraan start. Maar tegelijkertijd wil je als coureur de best mogelijke kans hebben en ik weet dat dit me zal hinderen in de race. Dus het zijn niet allemaal groene vlaggen, laten we het zo zeggen."

Horner gaf aan dat Red Bull nauwlettend zal volgen hoe Lawson presteert in deze korte, drukke periode:

"We weten dat Yuki een zeer snelle coureur is en zeker een rondetijd kan neerzetten. Hij is volwassen, want hij is geen rookie meer. Hij zit in zijn vierde seizoen in de Formule 1 en heeft nu veel ervaring. Het zal heel interessant zijn om te zien hoe Liam presteert in de resterende zes races."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS