Formule 1

Humor tussen Toto Wolff en Frédéric Vasseur na de GP van Austin F1: "Ik bewonder Ferrari, maar..."

Uitgegeven door Peter Vader • 23 oktober 2024 15:00

Zo slecht als Toto Wolff het kan vinden met Christian Horner, zo goed gaat het tussen hem en de teambaas van Ferrari: Frederic Vasseur. Er was na afloop van de Grand Prix F1 in Austin veel bewondering van Wolff richting Ferrari en met name voor Frédéric Vasseur. De Mercedes -teambaas erkende de vooruitgang die het team met het gele logo met de ‘Prancing Horse’ heeft geboekt, dat in Texas een belangrijke dubbele overwinning behaalde. De strijd om het wereldkampioenschap voor constructeurs is nog steeds helemaal open en de SF-24 past naadloos in de meedogenloze strijd tussen de MCL38 en de RB20.

Toto Wolff F1 MercedesToto Wolff: “Hij is echt goed. Zoals ik al zei, ik voel me geïnspireerd door Ferrari en het werk van Fred, echt waar."

De Grand Prix van Austin bracht waarschijnlijk één van de grootste verrassingen van het seizoen met zich mee. Een één-tweetje van Ferrari, op een circuit dat door veel experts werd beschouwd als de ‘ultieme test’ voor de SF-24. De Ferrari-dubbel kwam als een donderslag bij heldere hemel: een gebeurtenis die prestaties van de andere koplopers op de baan in twijfel trekt. Ferrari’s resultaat legt in ieder geval het vuur aan de schenen bij Red Bull en McLaren.

Het was een duidelijk herstel na een teleurstellende zomer, die begon met de overwinning in Monza en die zich doorzette met de 1-2 op het Circuit of The Americas. Het is een resultaat dat Ferrari’s rivalen niet onverschillig laat. De Mercedes-teambaas Toto Wolff gaat opnieuw door een moeilijke periode met Mercedes, maar de Oostenrijker laat geen kans voorbijgaan om zijn rivalen uit Maranello te prijzen.




Tijdens zijn toespraak tijdens de F1 Nation-podcast bracht Toto Wolff een grappige scène met Frédéric Vasseur onder de aandacht:

Toto Wolff: “Hij is echt goed. Zoals ik al zei, ik voel me geïnspireerd door Ferrari en het werk van Fred, echt waar."

Fred Vasseur: “Hij vertelde me op de WhatsApp dat ik er voor een keer niet als een idioot uitzag!“

Toto Wolff: “Nee nee, ik zei dat je er nog steeds uitziet als een idioot, maar dat ben je niet!“

En Wolff vervolgde met: “Het is fantastisch hoe je hersteld bent na de zomer en nu zelfs dominant wordt, ik wil hier met bewondering naar kijken! Maar nu wil ik jou ook geen kus geven... Anders zouden ze erachter komen!“. Wolff wilde duidelijk geen volgend schandaal...

Geen gekus dus van de twee teambazen, maar wèl gezonde humor en rivaliteit. Zo kan het ook in de Formule 1!

Fred Vasseur F1 FerrariFred Vasseur: “Hij vertelde me op de WhatsApp dat ik er voor een keer niet als een idioot uitzag!“



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS