Formule 1

Iedereen let op gevecht Verstappen - Norris, maar Charles Leclerc sluipt ernaartoe: "Race per race maximaliseren"

Uitgegeven door Peter Vader • 22 oktober 2024 08:00

Iedereen let op Max Verstappen en Lando Norris, maar Charles Leclerc is een gevaarlijke outsider. De Monegask had de Grand Prix van de Verenigde Staten op COTA in Austin van de eerste tot de laatste ronde volledig onder controle. Hij won glorieus en dat geeft veel vertrouwen voor de laatste reeks Grands Prix van dit jaar. Teamgenoot bij Scuderia Ferrari Carlos Sainz werd tweede en daarmee werd de dubbele overwinning nummer 87 in de geschiedenis van het Ferrari-team een feit. Het was een natuurlijk gevolg van een onberispelijke uitvoering door iedereen, coureurs, monteurs, ingenieurs en strategen, thuis en in Maranello.

Charles Leclerc F1 Ferrari GP Austin Foto 1

Een ambitieus doel
Charles Leclerc blikte terug: “Het is fantastisch om een overwinning mee naar huis te nemen in de eerste race van deze triple. Het hele team heeft fantastisch werk geleverd en deze één-twee levert ons veel nuttige punten op voor de race om de constructeurstitel. Het is een ambitieus doel, maar we zullen er pas in blijven geloven als het onmogelijk is.

Het beste resultaat
Mijn start was goed en ik wist te profiteren van het feit dat Max (Verstappen, red.) heel sterk bocht 1 inging en Lando (Norris, red.) zich moest verdedigen door naast te gaan. Ik kon mij daarentegen goed voorbereiden op het uitkomen van de bocht en haalde ze allebei in. Vanaf dat moment wist ik dat het ging om het verzorgen van de banden en het mee naar huis nemen van het beste resultaat.

Charles in topvorm!
Ons tempo was erg sterk vanaf de eerste ronde en ik voelde dat ik het potentieel had om vrij gemakkelijk van Max weg te komen. We hebben een hele goede stap voorwaarts gemaakt op het gebied van de settings en we hopen dit niveau van concurrentievermogen ook in de volgende races vast te houden. We zullen er alles aan doen om ons resultaat race per race te maximaliseren en aan het eind van het jaar zullen we zien waar we staan in het klassement.” Het lijkt erop dat Charles Leclerc eindelijk de juiste balans heeft weten te vinden. Zijn overwinning in Monza was al veelbelovend, zijn laatste van afgelopen zondag in Austin was meer dan een bevestiging van zijn uitstekende vorm.

Charles Leclerc F1 Ferrari GP Austin Foto 2



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS